El BAXI Manresa es veu superat en els darrers minuts pel Joventut

Partit competit en la Lliga Catalana, a Tarragona, on els manresans van caure per 89-96 tot i donar bones sensacions, sobretot a la primera meitat.

Dimarts 20 de Setembre de 2022 a les 21:08

89 BAXI Manresa I Dani Pérez 5, Badio 6, Vaulet 7, Tyson Pérez 13 i Hamilton 10; Bortolani 15, Harding 24, Dani Garcia 5, Steinbergs 1, Sagnia 1, Valtonen 2 i Lee

96 Joventut I Vives 5, Guy 18, Busquets 9, Ellenson 8 i Tomic 14; Ribas 16, Ventura 4, Feliz 7, Birgander 11 i Maronka 4

Parcials: 17-17, 29-20, 23-33, 20-26

El BAXI Manresa no va poder accedir a la final de la Lliga Catalana en caure per 89-96 en la primera semifinal davant el Joventut de Badalona, a Tarragona. Tot i el resultat, els bagencs van mostrar bones sensacions, especialment en la primera meitat.

Els jugadors de Pedro Martínez van fer una millor sortida que el seu rival, amb un parcial inicial de 7-2. Posteriorment, els badalonins van agafar més ritme ofensiu i van poder empatar al final del primer quart, ja que el darrer atac manresà no va trobar cistella (17-17).

En el segon els vermells van anotar set punts consecutius, i això va provocar que Carles Duran hagués de demanar temps mort. No va servir de massa, ja que tot seguit va aparèixer Jerrick Harding per liderar el seu equip i fer que el tècnic verd-i-negre hagués de gastar un altre minut. Al descans, avantatge de nou punts per als manresans (46-37).

Tornant dels vestidors, els bagencs van poder mantenir la diferència fins els darrers dos minuts, quan el Joventut va estar a un gran nivell i es va posar per davant al final del tercer quart (69-70). Per tant, tot s'havia de decidir en els deu darrers minuts.

En aquests, els badalonins es van fer amb el comandament de l'electrònic enfront uns manresans que no podien mantenir el nivell físic exhibit a la primera meitat. Tot i això, no van deixar de lluitar i competir fins el final, però no van poder remuntar per assolir el triomf.

El proper partit del BAXI Manresa ja serà el debut a la Lliga Endesa, el dijous 29 de setembre a les 21:30 davant el Lenovo Tenerife, al Nou Congost. Serà la reedició de la final de la Basketball Champions League 2021-2022, que va acabar amb victòria i títol pels canaris.