menu
El BAXI Manresa, Campió de la Lliga Catalana
El BAXI Manresa, Campió de la Lliga Catalana
El BAXI Manresa, Campió de la Lliga Catalana

El BAXI Manresa, Campió de la Lliga Catalana

Els de Pedro Martínez tomben el Barça, subcampió d'Europa, gràcies a un gran darrer quart. Bako va ser escollit MVP en un partit en què el Nou Congost va vibrar com mai.

Dilluns 6 de Setembre de 2021 a les 00:00

81 BAXI Manresa I Dani Pérez 1, Thomasson 14, Valtonen 3, Maye 2 i Bako 18; Francisco 13, Jou 11, Dani Garcia 2, Moneke 1, Steinbergs, Rafa Martínez 1 i Sima 15

70 Barça I Calathes 13, Higgins 4, Abrines, Mirotic 10 i Badji; Davies 8, Martínez 1, Smits 14, Hayes 6, Laprovittola 3, Kuric 9 i Jokubaitis 2

Parcials: 16-21, 20-16, 15-19, 28-14

El BAXI Manresa va culminar de la millor manera possible el cap de setmana del retorn del públic al Nou Congost, amb una meritòria victòria davant el vigent subcampió d'Europa, el Barça (81-70) per obtenir la tercera Lliga Catalana de la seva història, després de les assolides el 1997 i el 1999. Ismael Bako va ser escollit millor jugador de la competició.

En els primers instants hi va haver igualtat entre els dos conjunts, i eren els visitants qui manaven lleugerament en el marcador gràcies al seu encert des del triple (en van anotar quatre en el període inicial). El darrer va ser de Hayes sobre la botzina i va ampliar la diferència dels blaugrana fins els cinc punts (16-21).

En el segon els de Sarunas Jasikevicius seguien per davant i van obrir un forat de deu punts (20-30). No obstant, els vermells no es van posar nerviosos i van aconseguir capgirar l'electrònic gràcies a un tir lliure anotat per Dani Pérez (36-35), abans que Smits permetés el seu equip arribar amb avantatge al descans (36-37).

En la segona meitat van manar les alternatives entre les dues formacions, que s'anaven intercanviant el comandament del duel. Al final del tercer quart es va arribar amb tres punts de marge pels visitants (53-56). Per tant, el títol de la Lliga Catalana s'havia de decidir en els deu darrers minuts.

En aquests, cap dels dos equips es va poder deslliurar del seu adversari, i en els últims seixanta segons va esclatar la bogeria al Nou Congost. Cistella de Bako, dos tirs lliures errats per Higgins, dos d'anotats per Jou, nova cistella del capità i dos més de Thomasson des de la línia per posar la cirereta a un cap de setmana ideal per a l'afició manresana: retorn al Nou Congost després d'un any i mig i títol de la Lliga Catalana.