menu
Prèvia del Grup J: Així són els rivals del BAXI Manresa
Prèvia del Grup J: Així són els rivals del BAXI Manresa
Prèvia del Grup J: Així són els rivals del BAXI Manresa

Prèvia del Grup J: Així són els rivals del BAXI Manresa

Comencen els vuitens de final de la BCL, on el BAXI Manresa s'enfrontarà amb el Tofas Bursa, el Darüssafaka i el Nutribullet Treviso.

Dilluns 24 de Gener de 2022 a les 15:30

Aquests són els rivals del BAXI Manresa:

Tofas Bursa

L'equip turc es troba en una situació estranya perquè han de jugar dos en partits en qüestió de dos dies i mig. Després d'haver de jugar un partit de lliga domèstica al diumenge, obriran els vuitens de final amb el duel que els enfrontarà a un altre turc, el Darüssafaka.

Quan va acabar la Temporada Regular de la BCL, la millor notícia pels turcs va ser la recuperació de Tyler Ennis. El germà de Dylan Ennis, jugador del Gran Canaria, tornava d'una lesió i si està a prop del seu ritme habitual, el Tofas és un equip complicat d'aturar i molt complet amb noms com: Cruz, Cook, Zubcic, Yasar, Urgulu.

Una dada a tenir en compte, és que els dos primers partits dels vuitens de final els jugaran a la seva pista, el primer contra el Darüssafaka i el següent contra el BAXI Manresa. Abans del descans de la primera volta, els turcs s'han de desplaçar a Treviso.

Líders estadístics

Punts per partit: Pako Cruz, 16,7
Rebots per partit: Tomislav Zubcic, 5,2
Assistències per partit: Berk Ugurlu, 4,5
Recuperacions per partit: Berk Ugurlu, 1,2
Taps per partit: Elgin Cook, 0,7

Darüssafaka

En tota la seva història, el Darüssafaka ha aconseguit guanyar dues vegades la Lliga Turca, concretament als anys 1961 i 1962. Enguany, l’equip està lluitant per la primera posició de la competició amb el Fenerbahce i l’Anadolu Efes. També, al play-in va eliminar a l’Hereda San Pablo Burgos, vigent campió de les dues edicions de la BCL.

L'entrenador Selcuk Ernak té tota mena de recursos a la plantilla, des de l’atletisme d’Isaiah Pineiro, el tir de tres punts de Troy Caupain amb un 62% d’encert, el lideratge de Sinan Guler, i l’habilitat defensiva de Dogus Ozdemiroglu, qui ha recuperat 27 pilotes i és líder de la competició.

El Darüssafaka s’estrena amb un duel turc a la pista del Tofas Bursa, on volen continuar exhibint el mateix ritme que a la Lliga Turca i al play-in contra el Burgos.

Líders estadístics:

Punts per partit: Gabe Olaseni, 13,4
Rebots per partit: Gabe Olaseni, 6,0
Assistències per partit: Troy Caupain, 5,3
Recuperacions per partit: Dogus Ozdemiroglu, 3,0
Taps per partit: Gabe Olaseni, 0,4

Nutribullet Treviso

L'equip italià, en aquest moment de la temporada, ja ha jugat un total de 30 partits oficials, que van començar a la Supercopa italiana i a les rondes classificatòries de la BCL.

Per estar als vuitens, el Nutribullet Treviso va haver-se d'imposar al Lavrio Megabolt al play-in de la competició. Els italians no tenen una plantilla molt profunda, però tots els jugadors es complementen perfectament.

Del Treviso cal destacar, a Tomas Dimsa, que anota 16,1 punts per partit, a Henry Sims, el líder de la BCL en taps per partit, a Aaron Jones, el màxim rebotejador de la competició i a Giordano Bortolani, candidat seriós a ser el millor jugador jove de la competició. És un èxit que un club fundat l'any 2012 aconsegueixi estar als vuitens de final, tot i que Treviso, com a ciutat de bàsquet, vol i necessita més.

Líders estadístics

Punts per partit: Tomas Dimsa, 16,1
Rebots per partit: Aaron Jones, 8,3
Assistències per partit: DeWayne Russell, 5,6
Recuperacions per partit: DeWayne Russell 1,4
Taps per partit: Henry Sims, 1,9