Derrota dolça del BAXI Manresa, que jugarà el play-off contra l'Unicaja

Els bagencs, que van competir fins el final a la complicada pista del Lenovo Tenerife, es van beneficiar de la derrota del Baskonia a la pista del Real Madrid.

Diumenge 12 de Maig de 2024 a les 21:13

84 Lenovo Tenerife I Huertas 20, Fitipaldo 8, Cook 3, Abromaitis 13 i Guerra 11; Vicedo 2, Guy 12, Diop 5, Sastre 7 i López 3

80 BAXI Manresa I Dani García 5, Badio 6, Vaulet 8, Robinson 11 i Geben 12; Travanté 9, Taylor 6, Steinbergs, Sagnia, Mawugbe, Oriola 10 i Dani Pérez 13

Parcials: 20-13, 25-30, 18-17, 21-20

El BAXI Manresa és equip de play-off. Els bagencs van competir fins el final a la complicada pista del Lenovo Tenerife i van estar a punt de forçar la pròrroga, però en la darrera jugada Abromaitis va clavar un tap a Badio. No obstant, el Baskonia va caure a la pista del Real Madrid i no va poder prendre el bitllet als manresans, que s'enfrontaran a l'Unicaja als quarts.

Els illencs van fer una millor sortida i van agafar de seguida el control de l'electrònic gràcies a l'encert des del triple (en van anotar quatre en set intents). Per la seva banda, els visitants van fer mal al rival en el rebot ofensiu i van tancar el primer quart només set punts per sota (20-13).

En el segon els canaris van castigar els manresans sota la cistella i van assolir una màxima diferència de deu punts (26-16). No obstant, els bagencs van reaccionar amb una gran efectivitat des de la llarga distància: sis de set en triples, el darrer d'un Dani Pérez que situava el 45-43 al descans.

Tornant dels vestidors els homes de Pedro Martínez van fer un gran inici i van aconseguir capgirar el marcador i situar-se amb quatre punts de renda a mitjans del tercer quart (50-54). Tot seguit, els locals no van trigar a remuntar i van acabar el període amb tres punts de marge (63-60).

En els deu darrers minuts els jugadors de Txus Vidorreta volien trencar el partit i van agafar vuit punts de renda (70-62). Però els visitants no es van rendir, van retallar distàncies i van mantenir un frec a frec fins el final amb el seu poderós rival. Fins i tot van tenir la jugada final per dur el duel a la pròrroga, però Abromaitis va clavar un tap a Badio i Huertas va sentenciar des de la línia de tir lliure.