Preestrena festiva al Nou Congost

El BAXI Manresa derrota el Paris Basketball per 86-80 en un partit de presentació amb un gran ambient i el públic més jove bolcat amb l'equip.

Divendres 8 de Setembre de 2023 a les 23:06

86 BAXI Manresa I Dani Pérez 5, Williams 5, Jou 4, Robinson 18 i Geben 12; Badio 10, Dani García, Taylor 12, Steinbergs 4, Sagnia 1, Vaulet 11 i Zohore 4

80 Paris Basketball I Shorts 17, Herrera 11, Ward 10, Sy 7 i Kessens 7; Malcolm 3, Hifi 13, Denis 6, Diawara i Jantunen 6

Parcials: 18-13, 15-24, 25-24, 28-19

Un BAXI Manresa en bona forma va sumar la tercera victòria en tres partits de pretemporada, i ho va fer davant el potent Paris Basketball (86-80) en una nit de preestrena festiva al Nou Congost, amb un gran ambient al pavelló, especialment d'un públic jove que va gaudir d'allò més amb l'equip.

L'inici del partit va ser trepidant, tot i que als dos equips els costava trobar cistella amb facilitat. Quatre punts consecutius de Jou van fer que uns locals amb un gran nivell defensiu agafessin el comandament del marcador i el mantinguessin fins el final del primer quart (18-13).

En el segon, els francesos van reaccionar i van capgirar l'electrònic a la meitat del període. Per la seva banda els vermells, amb un Vaulet que es feia un fart de forçar faltes, es mantenien a prop gràcies als tirs lliures. A la mitja part de l'enfrontament, quatre punts de renda pels visitants (33-37).

Tornant dels vestidors, el Paris Basketball va sortir molt endollat des del triple, i gràcies a això va assolir una diferència de deu punts, fet que va obligar Pedro Martínez a aturar el partit (39-49). Seguidament, els manresans van aconseguir retallar distàncies davant un rival que seguia amb un alt encert des de la llarga distància (58-61 al final del tercer quart).

En els deu darrers minuts els francesos van clavar un parcial de 0-6 i van obrir forat, però els bagencs no van trigar a replicar i tornar a posar-se per davant amb vuit punts seguits. Es va arribar als últims segons amb empat a 80, i en aquests els locals van ser més efectius i es van endur el triomf.

Dilluns el BAXI Manresa s'enfrontarà al Joventut de Badalona en la primera semifinal de la Lliga Catalana. Serà a partir de les 18:30 al Pavelló Municipal Espai Fruita-Barris Nord de Lleida.