El BAXI Manresa guanya a Lugo i certifica la permanència

Una cistella de Robinson als darrers segons dóna el triomf definitiu a uns bagencs que, tot i anar la majoria del partit per darrere en el marcador, van arribar vius al final per rematar la salvació.

Diumenge 14 de Maig de 2023 a les 15:13

81 Río Breogán I Hollatz 14, Sergi Quintela 9, Momirov 13, Tanaskovic 4 i Happ 15; Bamforth 4, García 3, Lukovic 6, Nenadic 11, Erik Quintela, Brajkovic i Arteaga 2

82 BAXI Manresa I Dani Pérez 9, Harding 12, Jou 5, Robinson 7 i Geben 18; Badio 9, Dani Garcia 10, Steinbergs 2, Olumuyiwa 2 i Vaulet 8

Parcials: 19-22, 23-14, 19-23, 20-23

El BAXI Manresa jugarà la temporada vinent a la Lliga Endesa. Una cistella aconseguida per Devin Robinson als darrers segons va servir per obtenir la victòria definitiva, la que va segellar del tot la permanència, a la complicada pista d'un Breogán que va anar la majoria del duel per davant però que va cometre errades en el tram final que li van costar el triomf.

Els instants inicials del partit van ser molt igualats, amb els gallecs dominant lleugerament en el marcador. No obstant, els vermells van jugar un bon final de primer quart i van aconseguir situar-se amb tres punts de marge gràcies a una cistella final de Harding (19-22).

En el segon els visitants van allargar el bon moment i van arribar a gaudir de deu punts de renda (19-29). Seguidament, el conjunt de Lugo va reaccionar i va aprofitar les pèrdues rivals per clavar un contundent parcial de 21-2 que els va permetre arribar al descans amb sis punts d'avantatge (42-36).

En la segona meitat els locals seguien manant tímidament en l'electrònic davant uns manresans que responien a cada cistella del Breogán, especialment de la mà d'un Geben que es feia un fart de capturar rebots ofensius (fins a set en el tercer quart). Al final del tercer quart, tot per decidir (61-59).

En el darrer període els bagencs van saber resistir els intents d'escapada dels gallecs i van aconseguir arribar a un cara o creu final. Aquest semblava favorable als de Lugo, però amb 81-80 i 17 segons per disputar van arribar els fets clau: Momirov va errar dos tirs lliures i posteriorment Robinson va fer embogir Manresa amb la cistella de la victòria i, com a consequència, de la permanència un any més a la màxima competició estatal.

El BAXI Manresa tancarà la Lliga Endesa al Nou Congost davant el Gran Canaria, en data i horari encara per determinar.