El BAXI Manresa es refà d'un mal inici però cau a la pista del Baskonia

Els bagencs van reaccionar després d'un començament de partit irregular i van situar-se a només cinc punts als darrers minuts, abans que Moneke liderés els bascos cap a la victòria.

Diumenge 26 de Novembre de 2023 a les 19:33

94 Baskonia I Mannion 2, Marinkovic 11, Díez 10, Sedekerskis 5 i Kotsar; Howard 9, Raieste 3, Chiozza 3, Miller-McIntyre 11, Costello 17 i Moneke 23

86 BAXI Manresa I Taylor 6, Badio 20, Sagnia 14, Robinson 10 i Oriola; Travanté 12, Dani García 9, Steinbergs 3, Coulibaly 3, Valtonen 6 i Geben 3

Parcials: 29-12, 22-29, 18-19, 25-26

El BAXI Manresa no va poder obtenir una nova victòria a la Lliga Endesa i va caure a la complicada pista d'un equip d'Eurolliga, el Baskonia (94-86). Els bagencs van saber reaccionar després d'un mal primer quart i van posar-se a només cinc punts al darrer, però llavors Chima Moneke va liderar el seu equip cap a una victòria molt necessària pels homes de Dusko Ivanovic.

Els bascos van sortir a la pista molt més entonats que el seu rival. La seva efectivitat en el llançament i el control del rebot els va permetre obrir forat de seguida en el marcador davant uns visitants molt desencertats en el triple. Al final del primer quart la diferència ja era de disset punts (29-12).

A l'inici del segon quart la tònica va ser molt similar, i els locals van arribar a gaudir de fins a 23 punts de renda (42-19). Dos triples de Travanté van ser el principi de la reacció dels manresans, que van anotar fins a set tirs de tres en aquest període i van fer un bon parcial abans del descans (51-41).

Tornant dels vestidors el joc va ser molt igualat, i els bagencs no van permetre que els de Vitòria s'escapessin en l'electrònic . Al final del tercer quart el Baskonia dominava per nou punts davant un conjunt de Pedro Martínez que es mantenia amb opcions de remuntar el partit (69-60).

En els deu darrers minuts els visitants van aconseguir situar-se a només cinc punts (71-66) tot i el desencert des del tir lliure, però tot seguit va aparèixer la figura de l'exmanresà Chima Moneke, que va liderar uns bascos molt encertats cap a la victòria, tot i els triples finals de Travanté i Dani García.

Dissabte a partir de les 18:00 el BAXI Manresa visitarà una altra pista complicada, el Martín Carpena de Màlaga, per enfrontar-se a l'Unicaja.