El BAXI Manresa es fa fort al Nou Congost i domina l'Obradoiro

Partit amb aportació coral liderat de principi a fi pels homes de Pedro Martínez. Gairebé tots els jugadors van tenir el seu moment per contribuir en la victòria.

Diumenge 2 de Abril de 2023 a les 19:41

80 BAXI Manresa I Dani Pérez 2, Harding 13, Jou 1, Robinson 13 i Geben 7; Badio 9, Waczynski 12, Dani Garcia 1, Steinbergs 7, Ferrari 3, Olumuyiwa 6 i Vaulet 6

65 Monbus Obradoiro I Westermann 4, Robertson 8, Muñoz 4, Vicedo 3 i Guerrero 4; Thomas Scrubb 16, Zurbriggen 1, Blazevic 4, Magnay 8, Phil Scrubb 13, Walker i Suárez

Parcials: 21-9, 23-11, 21-14, 15-31

El BAXI Manresa continua sent sòlid al Nou Congost, on va obtenir el setè triomf de la temporada a la Lliga Endesa davant el Monbus Obradoiro (80-65). Els bagencs van dominar el partit amb molta claredat des de l'inici i van mostrar un joc molt coral, amb els dotze jugadors anotant.

El matx es va iniciar amb poc encert per part dels dos equips, amb les defenses imposant-se als atacs. Posteriorment els vermells, liderats per un Waczynski que s'enfrontava a un dels seus exequips, van mostrar-se superiors al seu rival i van anar obrint forat en l'electrònic fins a assolir una diferència de dotze punts al final del primer quart (21-9).

En el segon la tònica no va variar massa, i uns locals molt corals seguien exhibint un gran nivell defensiu que impedia als gallecs anotar amb facilitat. Això va provocar que els homes de Pedro Martínez seguissin escapant-se en el marcador i arribessin al descans amb una renda important (44-20).

Tornant dels vestidors res va canviar, i els manresans mantenien a ratlla el rival amb comoditat i feien gaudir amb el seu joc l'afició present al Nou Congost. Al final del tercer quart ja havien encarrilat del tot l'enfrontament (65-34).

En els deu darrers minuts el conjunt de Santiago de Compostel·la va trobar per fi l'encert exterior i van anar remuntant, però ja era massa tard i no van posar en perill en cap moment el triomf dels bagencs. A més, Ferrari, el darrer jugador que faltava per anotar pels locals, va convertir tres tirs lliures i va posar la cirereta a la setena victòria del curs a la Lliga Endesa.

El dimecres a partir de les 20:30 el BAXI Manresa jugarà el primer partit de l'eliminatòria de quarts de final de la Basketball Champions League, i ho farà a la complicada pista del Lenovo Tenerife.