Una cistella de Thomasson porta el BAXI Manresa a la Final Four de Bilbao

Els bagencs derroten per segon cop l'Unicaja, aquest cop en un final no apte per a cardíacs, i lluitaran pel títol de la Basketball Champions League del 6 al 8 de maig.

Dimarts 12 de Abril de 2022 a les 23:16

89 Unicaja I Díaz 5, Brizuela 7, Barreiro 21, Abromaitis 7 i Guerrero 4; Fernández 9, Kravic 8, Alonso, Mooney 12, Suárez 3 i Bouteille 13

91 BAXI Manresa I Dani Pérez 8, Thomasson 14, Vaulet, Moneke 24 i Bako 8; Francisco 17, Steinbergs 2, Rafa Martínez 3, Valtonen 3, Maye 8 i Sima 4

Parcials: 23-22, 19-28, 23-19, 24-22

El BAXI Manresa segueix fent història aquesta temporada. Després de la classificació per la Copa del Rei de Granada i de les victòries a les pistes del Barça i el Madrid, els bagencs van obtenir el bitllet per a una nova fase final, la de la Basketball Champions League, que es durà a terme a Bilbao del 6 al 8 de maig. Ho van fer derrotant per segon cop l'Unicaja (89-91), aquesta vegada després d'un frec a frec final decidit per una cistella de Thomasson al darrer segon.

Els jugadors de Pedro Martínez van tornar a fer un bon inici i van començar manant en el marcador i amb una idea clara de joc. No obstant, els locals van apujar l'agressivitat defensiva i van capgirar l'electrònic gràcies a una cistella de Kravic (23-22).

En el segon quart, uns bagencs encertats es van mostrar superiors i, liderats per Moneke, van obrir una escletxa de vuit punts a la mitja part de l'enfrontament (42-50).

Tornant dels vestidors, els homes d'Ibon Navarro van fer un pas endavant i no van deixar que els visitants trenquessin el partit i l'eliminatòria. Al final del tercer quart, els manresans gaudien de quatre punts de renda (65-69). Per tant, tot per decidir en els deu darrers minuts.

En aquests, els malaguenys estaven disposats a forçar el tercer partit al Congost i van posar-se vuit punts per sobre gràcies a un parcial de 14-0. Tot i això, els bagencs no es van posar nerviosos i van aconseguir arribar a un final igualat en el qual els triples de Maye i Francisco i, sobretot, la cistella de Thomasson, van fer esclatar d'alegria els aficionats del BAXI Manresa.

L'equip no tindrà massa temps per a celebracions, el calendari no dóna descansos. I és que dijous a partir de les 18:00 els de Pedro Martínez visiten la complicada pista del Río Breogán.