El BAXI Manresa acomiada una gran temporada lluitant fins al final amb el Madrid

Els manresans ho han donat tot fins al darrer minut però han acabat caient al cara o creu. Bako, amb 16 punts i 11 rebots, va ser el jugador local més destacat.

Dissabte 28 de Maig de 2022 a les 19:42

74 BAXI Manresa I Badio, Thomasson 16, Vaulet 4, Moneke 11 i Bako 16; Francisco 12, Steinbergs, Rafa Martínez 5, Valtonen 2, Maye 6, Dani Pérez i Sima 2

83 Real Madrid I Hanga 8, Taylor, Deck 14, Yabusele 16 i Tavares 6; Causeur 10, Núñez, Randolph, Abalde, Poirier 9 i Llull 11

Parcials: 21-25, 18-16, 14-18, 21-24

La històrica temporada del BAXI Manresa va arribar al seu final al no poder superar (74-83) al sotscampió de l'Eurolliga, el Real Madrid. Els homes de Pedro Martínez no es van donar per vençuts en cap moment i van arribar fins al darrer minut amb opcions de victòria. Uns visitants més encertats en els moments claus van decantar la balança en favor dels madrilenys. En els últims instants, Rafa Martínez va ser substituït i va rebre l'escalf del Nou Congost en el seu darrer partit com a professional.

Després d'uns primers instants amb alternatives en el marcador, un conjunt de Pablo Laso molt encertat en el triple (en va anotar sis durant el primer quart) va obrir un forat de set punts, que va obligar Pedro Martínez a demanar temps mort. Tot seguit, un triple de Francisco va situar el 21-25 amb els quals van acabar els deu minuts inicials.

En el segon període els vermells van fer una millor sortida i es van posar quatre punts per sobre abans d'un nou minut, aquest cop del tècnic visitant. L'aturada li va sorgir efecte, ja que els blancs van tornar a agafar el comandament del marcador després d'un 0-9. Tal com va passar en el quart anterior, una nova cistella de tres, en aquesta ocasió de Maye, va deixar el 39-41 a la mitja part.

Tornant dels vestidors, els madridistes van clavar un parcial de 0-6 de sortida i van anar manant durant tot el tercer quart, tot i que sempre amb distàncies curtes. Es va entrar als deu darrers minuts amb sis punts de renda pels visitants (53-59).

En aquests, el BAXI Manresa va accelerar el ritme i li va donar la volta al marcador gràcies a un parcial inicial de 10-0. A partir d'aquest moment, els dos conjunts van protagonitzar un intens frec a frec que no es decidiria fins al darrer minut, on el Madrid va resoldre l'eliminatòria gràcies al seu encert. Abans d'acabar, Pedro va substituir a Rafa Martínez, qui va rebre l'ovació de tot l'estadi en el seu partit de comiat.

Al finalitzar el partit, els jugadors van fer la volta d'honor a l'estadi i van regalar objectes personals als aficionats.