menu
El BAXI Manresa tomba el vigent subcampió i se situa líder de grup
El BAXI Manresa tomba el vigent subcampió i se situa líder de grup
El BAXI Manresa tomba el vigent subcampió i se situa líder de grup

El BAXI Manresa tomba el vigent subcampió i se situa líder de grup

Els bagencs van vèncer a la pista del Pinar Karsiyaka, un dels màxims favorits al títol de la BCL, i es mantenen invictes en el torneig continental. Maye (14 p) i Valtonen, amb un triple i una falta en atac provocada als moments clau, van ser decisius.

Dimarts 26 de Octubre de 2021 a les 20:33

67 Pinar Karsiyaka I Taylor 6, Sonsirma, Colson 8, M'Baye 14 i Mitchell 18; Blackmon 2, Durmaz 2, Agva, Korkmaz 3, Yildizli 2 i Roll 12

72 BAXI Manresa I Dani Pérez 2, Thomasson 10, Valtonen 7, Maye 14 i Sima 5; Francisco 9, Jou 6, Dani Garcia, Moneke 10, Steinbergs, Rafa Martínez 5 i Bako 4

Parcials: 20-16, 15-18, 20-18, 12-20

El BAXI Manresa va tornar a mostrar una versió molt seriosa i es va imposar a la complicada pista del Pinar Karsiyaka turc, vigent subcampió de la Basketball Champions League i un dels favorits al títol d'enguany (67-72). Luke Maye, que va fer un dels seus millors partits, i Elias Valtonen, que va aparèixer als moments clau amb un triple i una falta en atac provocada, van ser els homes més destacats.

Els jugadors dirigits per Pedro Martínez van iniciar el duel desencertats en el triple, i això va fer que els turcs dominessin en el marcador, tot i que sempre amb distàncies curtes. I és que els vermells van estar a un bon nivell en defensa, fet que els va permetre tancar el primer quart amb només quatre punts de desavantatge (20-16).

El segon període es va iniciar amb la mateixa tònica, amb els visitants mantenint-se sempre dins el partit, però sense aconseguir posar-se mai per davant en l'electrònic. A la mitja part de l'enfrontament, triomf parcial per la mínima dels locals (35-34).

Tornant dels vestidors, els manresans finalment van poder capgirar el marcador, i van arribar a situar-se sis punts per sobre. No obstant, el Pinar, liderat per un veterà com Roll i esperonat per la seva afició, va tornar a posar-se per davant i va finalitzar el tercer quart amb tres punts de renda (55-52). Per tant, tot per decidir al tram final.

En aquest, els turcs van fer un millor inici i semblava que obrien forat, però els bagencs van tornar a entrar en el duel i van provocar que es decidís en un altre cara o creu. Com ja va fer a Jerusalem, Valtonen va tornar a anotar un triple i va provocar una falta en atac rival que van ser claus per la victòria del seu equip, així com els tirs lliures anotats a posteriori per Thomasson primer i Moneke després.

El BAXI Manresa no tindrà molt temps per a assaborir aquesta victòria, ja que diumenge a partir de les 20:00 visitarà el Nou Congost un Surne Bilbao en bona dinàmica, en un matx molt important per a les aspiracions de l'equip a la Lliga Endesa.