El BAXI Manresa fa sentir orgullosa la seva gent en el partit 1.500 a l'elit estatal

Els bagencs van tenir opcions fins al darrer segon de tombar el Real Madrid, el líder sòlid de la Lliga Endesa.

Dissabte 27 de Març de 2021 a les 23:30

76 BAXI Manresa I Mason 10, Janning 4, Vaulet 3, Hinrichs 8 i Eatherton 17; Ferrari 12, Jou, Garcia 9, Báez 5, Rafa Martínez 2, Sajus 4 i Sima 2

77 Real Madrid I Alocén 8, Carroll 5, Deck 17, Tyus 6 i Tavares 10; Causeur 9, Abalde, Laprovittola 7, Vukcevic 5, Garuba 9, Thompkins i Taylor 1

Parcials: 13-17, 19-18, 16-19, 28-23

El BAXI Manresa va fer un paper més que digne en el partit número 1.500 a la primera categoria estatal, posant contra les cordes a tot un líder de la Lliga Endesa, un Real Madrid que no va poder respirar tranquil fins els darrers segons. El dissabte a partir de les 18:00 els bagencs buscaran mantenir el nivell i sumar un nou triomf a la pista del RETAbet Bilbao.

Els blancs van fer una millor sortida, amb l'esperada intimidació de Tavares sota les cistelles, i es van situar deu punts per sobre en els cinc primers minuts (2-12). Tot seguit es va entrar en un període d'imprecisions per les dues bandes, abans que Ferrari retallés distàncies pels vermells (13-17 al final del primer quart).

En el segon els bagencs van desplegar un gran joc d'equip per capgirar l'electrònic i agafar una renda màxima de cinc punts (29-24). No obstant, els madridistes no van tardar a empatar, i de fet van marxar al descans per davant gràcies a un triple anotat per Alocén (32-35).

La segona meitat es va iniciar amb el mateix panorama que la primera, amb els de Pablo Laso dominant i escapant-se novament a deu punts (35-45). Tot i això, els locals no es van rendir i van escurçar diferències al final del tercer quart (48-54).

En els deu darrers minuts els homes de Pedro Martínez van trobar l'encert en el llançament exterior i van aconseguir igualar a 73 amb només 33 segons per jugar-se. En aquests, Laprovittola va rebre falta i no va perdonar des del tir lliure. Quedaven 7 segons i Janning va tenir un triple per situar-se per davant, però la pilota no va voler entrar i Garuba va sentenciar des de la línia, fent inútil el triple final de Dani Garcia des del mig del camp.