El BAXI Manresa aconsegueix una primera victòria de rècord

Els bagencs van mostrar-se molt més encertats que el Betis des de l'inici i no van tenir problemes per sumar el triomf, el més ampli a l'ACB i també des del 1975. Moneke, Sima, Bako i Valtonen, els més destacats.

Diumenge 26 de Setembre de 2021 a les 15:11

64 Coosur Real Betis I Evans 6, Carrington 8, Bleijenbergh, Brown 23 i Todorovic 10; Agbelese 3, Burjanadze 2, García, Almazán 2, Bertans 5, Spires 5 i Pozas

106 BAXI Manresa I Dani Pérez 5, Thomasson 6, Valtonen 15, Moneke 18 i Bako 16; Francisco 5, Jou 7, Dani Garcia 6, Steinbergs 7, Rafa Martínez, Berzins 7 i Sima 14

Parcials: 14-30, 24-21, 16-25, 10-30

El BAXI Manresa es va refer de la derrota de divendres davant el València de la millor manera possible, mostrant un gran encert des del principi a la pista del Coosur Real Betis que li va permetre sumar el primer triomf a la Lliga Endesa 2021-2022, i a més fer-ho de manera contundent (64-106, el més ampli a l'ACB i també des del 1975) i amb un joc coral. I és que, excepte Rafa Martínez, els altres onze jugadors van anotar com a mínim cinc punts, i l'equip va repartir un total de 24 assistències.

En els primers minuts els jugadors dirigits per Pedro Martínez van estar molt encertats en atac, amb grans percentatges de tir, mentre que els locals no acabaven de veure cistella amb facilitat. Això va permetre que els vermells agafessin un important avantatge de setze punts al final del quart inicial (14-30).

En el segon els visitants van mantenir l'efectivitat en el llançament, però els sevillans van reaccionar de la mà de la parella interior formada per Brown i Todorovic i van retallar distàncies al descans gràcies a un parcial de 15-7 (38-51).

Tornant dels vestidors la tònica no va variar massa, i els manresans seguien portant el ritme del partit, amb avantatges superiors als vint punts. Al final del tercer quart, el duel ja estava molt ben encarrilat per part del conjunt bagenc (54-76).

En els deu darrers minuts els andalusos no van trigar a rendir-se, i això ho va saber aprofitar l'equip manresà per fer encara més gran la diferència i ampliar-la fins els 42 punts finals. Aquesta victòria suposa la més àmplia de l'equip en tota l'era ACB, i també la més àmplia des del 1975.

Diumenge vinent a partir de les 20:00, el BAXI Manresa intentarà traslladar el bon joc mostrat al Nou Congost davant la seva afició. No serà fàcil, ja que, com divendres, al davant hi tornarà a haver un dels millors equips de la competició, el Baskonia.