El BAXI Manresa cau dempeus a Bilbao en una pista difícil

Derrota per 88 a 77 a la pista del Bilbao Basket, on Dani Pérez va reaparèixer amb una gran actuació (14 punts i 7 assistències) i també de Dulkys (15 punts i 5/9 en triples).

Diumenge 19 de Gener de 2020 a les 21:10

El BAXI Manresa no va poder evitar la derrota en una pista complicada, davant d'un equip enratxat després de guanyar al Palau Blaugrana. S'acaba la ratxa de 5 victòries en lliga, però reapareix amb una bona actuació Dani Pérez, mentre que Dulkys va intentar suplir la baixa de Toolson amb un 5/9 en triples i 15 punts, després d'una setmana marcada per la grip a la plantilla del Bages.

El partit començava amb un BAXI Manresa liderant el marcador i amb molt encert. Dulkys trobava la inspiració i cconvertia dos triples ja en aquest període, on el resultat acabava 20 a 28 després d'un triple final dels locals.

Començava el segon període i als 5 minuts, una ratxa anotadora dels locals els posava a només 3 punts. El BAXI Manresa intentava aguantar liderant el marcador, però tot i que Cvetkovic anotava en suspensió els homes de negre acabaven liderant el marcador per 5 punts abans d'anar cap als vestidors.

En començar el tercer quart, semblava que el Bilbao podria trencar el partit, els bascos ampliaven la diferència fins als 14 punts amb el 58 a 44. Però Dani Pérez enllaçava dos triples seguits per tornar a ficar l'equip al partit. Es rebaixaven els 10 punts de diferència però faltava encert i tancament al darrere. L'equip estava vius a les portes del darrer període.

En la recta final, Dani seguia sent qui responia a les embestides del rival. Però llavors entrava en escena un altre actor important: Deividas Dulkys. El lituà sortia i anotava 2 triples que posaven el 79 a 74 al marcador. Només 5 punts de diferència a 6 minuts del final. Però el Bilbao Basket va aconseguir gestionar bé el partit per tancar-lo al seu favor, en uns minuts finals on va faltar inspiració en atac per poder seguir amb una remuntada difícil a una pista complicadíssima, i davant d'un equip que està en un moment dolç.

Pedro Martínez deia a la roda de premsa posterior al partit que "ens ha faltat continuitat tot i començar bé: hem tingut un molt mal moment en el segon quart que ens ha generat desconfiança; hem patit molt en el rebot defensiu; no estic descontent de l'esforç dels jugadors, sinó de coses referents a la tàctica, a jugar a bàsquet, i que hem de pensar com millorar".