Un coral BAXI Manresa supera clarament al Filou Oostende

Els manresans aconseguir una àmplia victòria davant els belgues (85-58) per seguir imbatuts com a locals a la Basketball Champions League. El joc en equip, clau per fer front les envestides de l’Oostende.

Dimarts 19 de Novembre de 2019 a les 22:48

El BAXI Manresa segueix amb el seu idil·li al Nou Congost en la seva tornada a Europa. Els manresans es van imposar al Filou Oostende per un contundent 85-58, la victòria més amplia de la temporada fins al moment. El joc coral dels locals (6 jugadors amb dobles dígits de valoració) es va imposar sobre un equip visitant que va basar el seu joc a la zona. Pedro Martínez va donar molts minuts a tots els jugadors, fins i tot donant descans als homes més carregats de minuts.

El partit començava amb un parcial de 0-5 favorable al Oostende, que trobava resposta de la mà d’un inspirat Sakho en aquest inici. Vaulet empatava l’enfrontament amb una jugada d’ensomni; tap en defensa, rebot en atac i jugada de 2 més 1. Un actiu Sima sumava 4 punts a la zona i assecava el punt fort als primers minuts dels belgues, el joc interior. La igualtat va ser la tònica d’un període que s’acabaria enduent el BAXI Manresa per la mínima.

El Filou Oostende es trobaria amb una gran defensa manresana en el segon parcial. Els belgues només van anotar una cistella en els primers 5 minuts per acabar amb 6 punts en el segon assalt. Amb un triple de Jou i un altre de Nelson el BAXI Manresa començava a obrir escletxa al marcador. Mitrovic i Sima, des de la línia de personal, corroboraven el domini manresà i donaven un nou màxim avantatge als seus de 13 punts. Una cistella final del conjunt visitant reduïa la diferència a 11 a la conclusió de la primera part del partit.

La bona ratxa del BAXI Manresa seguia a la sortida de vestuaris amb un Ferrari on fire, inèdit en el primer acte i autor de 8 punts consecutius que obligava a aturar el partit al tècnic visitant, Dario Gjergja. L’Oostende acumulava faltes que no desaprofitaven els jugadors manresans per eixamplar distàncies i escapar-se de 18 al lluminós. Dani Pérez es mostrava molt sòlid en defensa i acumulava fins a 3 recuperacions en aquests 10 minuts. El matx entraria en una dinàmica molt travada i les moltes interrupcions no donaven continuïtat en el joc. Els tirs lliures se succeïen en el tram final de període, que s’acabaria saldant amb els manresans guanyant de 17 punts.

El partit es posava molt de cara en l’inici de l’últim parcial gràcies a tres encerts de Magarity des de més enllà dels 6,75. El conjunt belga no trobava la manera de superar en la defensa del BAXI Manresa, molt seriosa durant tot el partit. Dulkys anotava una safata que feia augmentar la diferència al marcador fins als 26 punts i deixar el xoc pràcticament sentenciat. Amb la victòria a la mà, Pedro Martínez donava minuts als jugadors menys utilitzats, i aquests seguien sumant. Al final, quarta victòria dels manresans a casa, on continuen intractables.