Remuntada ‘Made In Manresa’ per tombar a l’UCAM Murcia

Els manresans van aconseguir la tercera victòria de la temporada contra el conjunt murcià en un final d’infart (93-92). Toolson amb 22 punts i Mitrovic amb 20, i Dani Pérez repartint 16 assistències, van ser els jugadors més destacats dels locals.

Dissabte 30 de Novembre de 2019 a les 23:23

El BAXI Manresa es va sobreposar a les 5 baixes que tenia i es va imposar a l’UCAM Murcia en la darrera acció del matx. Un triple de Magarity a manca de 2 segons per acabar culminaria la remuntada d’uns bagencs que van arribar a perdre per 16 punts i que n’anotaven 37 en el quart final. Tot i la victòria final, aquesta es va haver de suar de valent, i la persistència per no llençar la tovallola en cap moment va ser clau. El conjunt dirigit per Pedro Martínez va resistir al vendaval anotador dels murcians al segon i tercer parcial, i, a l'últim, el duet Mitrovic-Toolson (23 punts entre els dos en els 10 minuts finals) retallaven la diferència per acabar donant-li la volta.

El BAXI Manresa va començar el partit molt seriós, portant la iniciativa i acumulant punts des de la línia de personal (10 tirs lliures en aquest parcial). Els visitants, molt neguitosos a l’inici, es van anar endollant amb jugades individuals. Els triples pel bàndol murcià eren contrarestats pels bons atacs manresans per deixar el partit igualat al final de període.

Al segon quart l’UCAM Murcia aprofitaria els errors dels locals als primers minuts per començar a obrir escletxa. L’encert des del triple dels visitants no trobava resposta manresana i obligava a demanar temps mort a Pedro Martínez amb el marcador 8 punts a sota. De la mà de Mitrovic i Vaulet, el BAXI Manresa començava a recuperar sensacions i retallar la diferència al lluminós. Una nova empenta d’un equip murcià que anotava fins a 26 punts en aquest parcial, els hi permetia marxar als vestuaris amb un avantatge de 7 punts.

A la represa, l’equip que dirigeix Sito Alonso continuava amb el peu a l’accelerador i augmentava la diferència. Els manresans només anotaven una cistella en joc en els primers 5 minuts i veien com el rival s’escapava a poc a poc. Pedro Martínez aturava el temps per intentar fer reaccionar els seus jugadors. A partir d’aquest punt, els locals van començar a apropar el seu joc a la zona veient que els tirs exteriors no entraven. Les faltes es traduïen en punts des del tir lliure per no perdre la cara al partit. Un triple en l’acció final de Dulkys posava als manresans a la barrera psicològica dels 10 punts.

Un Mitrovic imparable encadenava 8 punts per rebaixar la diferència en 5 tants en l’inici del darrer període. Els nervis passaven factura a l’UCAM Murcia, que veien fluixejar el seu encert i els hi xiulaven dues faltes tècniques. Toolson despertava en el moment clau del partit. L’americà anotava 2 triples i 4 tirs lliures per posar als seus a una cistella de desavantatge. Al darrer minut s’arribava amb els visitants 3 punts a sobre, que eren neutralitzats per un triple de Toolson. Cate no fallava els tirs lliures murcians i Pedro Martínez demanava temps mort per preparar l’última jugada. La pissarra donava resultat i un triple de Magarity tornava a posar per davant (no ho feien des del 13-10) al BAXI Manresa i culminar una gran remuntada per deixar al Nou Congost la tercera victòria a la Lliga Endesa de la temporada.