Derrota d’un BAXI Manresa mermat davant el Tenerife

La gran efectivitat del conjunt canari va superar als manresans, amb un gran inici i de més a menys durant el partit. Pere Tomàs i David Kravish, amb 12 punts cadascú, van ser els referents dels locals.

Diumenge 20 de Octubre de 2019 a les 14:32

El Tenerife va superar amb contundència al BAXI Manresa (61-81) en un partit marcat per l’encert insular. El conjunt dirigit per Txus Vidorreta va aguantar el bon inici manresà per donar-li la volta al marcador al segon quart i escapar-se al tercer. Els bagencs van intentar, amb més cor que cap, tornar a entrar al partit, però l’efectivitat visitant no va donar l’oportunitat d’aconseguir-ho.

El partit començava amb 8 punts d’un inspirat Pere Tomàs per posar al BAXI Manresa manant al marcador. Un triple de Ryan Toolson certificava el bon inici dels locals gràcies a un parcial d’11-2 i obligava a Txus Vidorreta a demanar temps mort. El Tenerife va reaccionar i, a poc a poc, anava escurçant el resultat. Tomàs, autor d’una dotzena de punts en aquest parcial, sostenia als manresans davant les envestides insulars. Pedro Martínez va fer debutar a Marc Peñarroya, fill del mític jugador i exentrenador del club, Joan Peñarroya. Amb un triple de Baéz respost per un altre de Yusta acabaven els primers 10 minuts.

L’ex-manresà Iffe Lundberg posava l’empat al marcador només iniciar-se el segon període. El BAXI Manresa seguia sense anotar passats els primers 4 minuts del quart i ho aprofitava el Tenerife per agafar la iniciativa del partit. Amb un parcial de 0-8, Pedro Martínez es veia obligat a demanar temps mort per intentar aturar la mala ratxa local. Baéz sumava de dos i de la línia de personal, però no era suficient per contrarestar el gran encert dels insulars. Yusta i Shermadini veien cistella amb facilitat i permetia als visitants superar la barrera dels 10 punts de diferència. Un triple de Dulkys a les acaballes deixava al Manresa 8 punts a sota amb tota la segona part per davant.

El segon acte s’iniciava amb un intercanvi de cistelles que feia que es mantingués l’avantatge del Tenerife. La connexió Dani Pérez-Kravish començava a carburar i a sumar, però l’encert des de més enllà de 6,75 del conjunt insular tallava la reacció manresana. Els errors en la finalització de les jugades del BAXI Manresa eren castigats per un efectiu conjunt canari que els permetia arribar a l’últim quart amb un coixí de 20 punts.

El Tenerife continuava al tercer període amb el peu a l’accelerador i seguia sumant amb facilitat. Kravish encadenava 4 punts per retallar distàncies al marcador i donar esperança als locals. Malgrat la tímida reacció del BAXI Manresa, l’equip de Txus Vidorreta mantenia un avantatge que ja superava la vintena de punts. Luka Mitrovic, el segon debutant de la jornada al Nou Congost, agafava un rebot en atac i s’estrenava davant la seva nova afició. Amb el partit decidit, l’interior serbi i Vaulet anotaven els últims punts que servirien per maquillar la dolorosa derrota davant el Tenerife (61-81).