menu
El BAXI Manresa viu un gran ambient però acaba perdent contra el Barça Lassa (78-88)
El BAXI Manresa viu un gran ambient però acaba perdent contra el Barça Lassa (78-88)
El BAXI Manresa viu un gran ambient però acaba perdent contra el Barça Lassa (78-88)

El BAXI Manresa viu un gran ambient però acaba perdent contra el Barça Lassa (78-88)

Els homes de Peñarroya es posen molt a prop a les portes del quart període però acaben perdent davant els blaugrana, amb Vene (15 punts) i Toolson (14 punts i 18 de valoració) com a millors anotadors.

Dijous 4 de Octubre de 2018 a les 23:35
78 BAXI Manresa | Renfroe 12, Toolson 14, Tomàs 13 i Lalanne 5; Lukovic 6, Jou, Lundberg 1, Sakho 4, Muñoz 3 i Gintvainis 5.

88 Barça Lassa | Pangos 10, Kuric 11, Claver 6, Singleton 14 i Tomic 15; Seraphin 2, Blazic 9, Heurtel 13, Oriola 8.

Parcials: 11-21, 26-26, 22-13 i 19-28.

Dia gran al Nou Congost, que va viure un cop més un ambient espectacular a la graderia. A la pista, mal inici i mal final de partit del BAXI Manresa, que tot i això va col·locar-se a 1 punt del Barça a les portes del darrer quart. Bona lluita davant un equip superior, amb Vene, Toolson, Tomàs i Renfroe fent 15, 14, 13, i 12 punts respectivament. Manresa va tornar a viure una nit vibrant de Lliga Endesa.

En l’inici del partit, males cartes per al BAXI Manresa, que començava rebent punts, i amb un desencert des del triple (error en els primers més de 10 llançaments). En el primer període, només 11 punts i el Barça amb gairebé el doble. Toolson anotava la segona cistella a falta de 4:40 per acabar el primer període.

En el segons 10 minuts, dos triples consecutius de Vene i Toolson acostaven l’equip de Peñarroya, que va fer un molt bon esforç per arribar a perdre per només 10 punts a la mitja part. Un triple de Pere Tomàs i una cistella al límit de Vene portaven els equips als vestidors.

En la represa, els millors minuts del Manresa, que deixava en 11 punts el rival i en convertia 23 per acostar-se a només 1 punt i embogir el Nou Congost. Un triple de Vene, i dos de consecutius de Lalanne i Gintvainis posaven l’equip a les portes de la remuntada al final del tercer quart. El públic cridava més que mai.

En la recta final, però, massa badades defensives i el Barça Lassa va començar a escapar-se mica en mica per acabar amb les esperances dels locals. El triple de Toolson arribava massa tard, els blaugrana ja havien marcat diferències amb la seva qualitat. Al final, 10 punts de diferència i un BAXI Manresa que tot i no poder-se estrenar amb victòria deixava emprempta al públic del Nou Congost amb la seva lluita.

A la roda de premsa posterior, Joan Peñarroya deia que «primer de tot vull agrair l’aspecte fantàstic que ha tingut el Nou Congost; si aconseguim que l’afició ens aguanti i estiguin com ho han fet avui, hi tenim molt a guanyar; no hem començat bé el partit, deixem que ens anotin en situacions massa fàcil i hem deixat que rebi Tomic, un home clau; en atac no estem fluids, surten amb la consigna clara de desgastar Renfroe, i tenim un desencert alarmant en els llançaments de 3; l’equip no es deixa anar, espera que arribi el moment d’encert, que arriba en el tercer quart».