menu
GameLab J20: BAXI Manresa - Río Breogán
GameLab J20: BAXI Manresa - Río Breogán
GameLab J20: BAXI Manresa - Río Breogán

GameLab J20: BAXI Manresa - Río Breogán

El BAXI Manresa rep un Río Breogán amb ganes d'allunyar-se del descens després de guanyar en l'última jornada.

Dimecres 24 de Gener de 2024 a les 17:00

Després de l'ajustada victòria aconseguida a Palència, el BAXI Manresa rep la visita d'un Río Breogán que cada vegada veu més possible sortir de les posicions de descens. El conjunt gallec, dirigit per Veljko Mrsic, ha sumat dues victòries en els seus darrers tres enfrontaments, els dos a casa davant rivals directes com Granada i Girona. Els de Lugo són els dissetens classificats de l'ACB amb un balanç de 6 victòries i 13 derrotes, tot just empatats amb els dos rivals que té per sobre a la classificació, i només han aconseguit guanyar en dues ocasions com a visitants.

Qui aporta els punts al Breogán?

La mitjana de puntuació del Breogán és la més baixa de tota la competició, 75,2 punts per partit. L'home que parteix com a figura clau anotadora de l'equip gallec és l'escorta nord-americà Ben McLemore, amb una mitja de 10,3 punts per partit. Els homes de l'equip de Velko Mrsic que més destaquen en anotació són Stefan Momirov (9,9 punts), Sergi García(9,6 punts), Matas Jogela (8,8 punts) i Juan Fernández(8,7 punts).

El duel: BAXI Manresa vs Río Breogán

Tot i la diferència de posició en la classificació, BAXI Manresa i Río Breogán mantenen algunes estadístiques igualades.

La màxima igualtat la podem trobar en el rebot ofensiu, on els catalans són el líder de l'estadística, amb una mitja de 13,32 rebots ofensius per partit, mentre que els gallecs, són el tercer equip que més domina, amb 11,42.

També trobem una gran igualtat en l'estadística de taps, on el Breogán manté una mitjana superior que els del Bages. Els gallecs són el tercer equip que més taps fa per duel, 4 taps. D'altra banda, el BAXI Manresa és el cinquè equip de l'estadística amb una mitja de 3,53 taps per partit.

En les estadístiques globals el BAXI és més superior.

Pel que fa als punts a favor els catalans són el 5è equip amb millor puntuació de la Lliga Endesa amb 84,4 punts per partit, respecte als 75,2 dels gallecs, que el col·loquen com al pitjor equip de l'estadística.

Finalment, pel que fa a la valoració, el BAXI Manresa obté una mitja de 89,8 crèdits per partit, mentre que el Río Breogán n'obté 78,6.

Els % de tir

El tir de 3: BAXI Manresa 32,7% / Río Breogán 30%

El tir de 2: BAXI Manresa 52,7% / Río Breogán 48,5%

El tir lliure: BAXI Manresa 75,1% / Río Breogán 72,6%

Els antecedents

El Río Breogán suma un total de 28 visites al Nou Congost, de les quals ha aconseguit 9 victòries.

En la seva última visita a la capital del Bages, els gallecs van aconseguir superar els manresans amb un ampli marcador de 70-106, en la jornada 6 de la passada Lliga Endesa.

La darrera victòria del BAXI Manresa davant el conjunt de Lugo va ser el 14 de novembre de 2021 amb un resultat de 86-75, en la desena jornada de la temporada 2021-22 de l'ACB.

Els vells coneguts

Martynas Sajus: Va ser jugador del BAXI Manresa durant la temporada 2020-21.

Sergi García: Va formar part de la plantilla del BAXI Manresa com a cedit la temporada 2018-19.

Jordan Sakho: Va arribar al BAXI Manresa l'any 2016 i es va desvincular del club el 2021.