menu
GameLab J11: Baskonia - BAXI Manresa
GameLab J11: Baskonia - BAXI Manresa
GameLab J11: Baskonia - BAXI Manresa

GameLab J11: Baskonia - BAXI Manresa

El BAXI Manresa visita el Buesa Arena per enfrontar-se a un Baskonia liderat per Markus Howard i Chima Moneke.

Dimarts 21 de Novembre de 2023 a les 17:02

El BAXI Manresa viatja fins a Vitòria per buscar sorprendre un Baskonia que només ha sumat una victòria en els seus 5 darrers partits d'ACB i es troba desè amb un balanç de 5-5. L'equip dirigit per Dusko Ivanovic rebrà els catalans en el mateix escenari on el passat diumenge van derrotar el Valencia Basket (83-74).

Qui aporta els punts al Baskonia?

La figura més important en puntuació per al Baskonia està sent Markus Howard, l'escorta nord-americà que aporta una mitjana de 17,7 punts per partit. A la pista, Howard està ben acompanyat en la faceta anotadora per jugadors com Codi Miller-McIntyre (11,4p), Chima Moneke (11,1p), Vanja Marinkovic (10,5p) o Matt Costello (9,4p).

El duel: Robinson vs Moneke

Devin Robinson i Chima Moneke estan sent les figures estrella de BAXI Manresa i Baskonia. Tant el nord-americà com el nigerià figuren al Top10 de jugadors amb millor valoració de la competició. Robinson és el 3r jugador amb millor valoració de l'ACB amb una mitja de 17,5 crèdits per partit, i Moneke es troba a la 7a posició del rànquing amb 16,7 crèdits.

A més, els dos ala-pivots aporten una gran quantitat de punts en els seus respectius equips. Al BAXI Manresa, Robinson és el segon màxim anotador amb una mitja de 14,4 punts per partit, mentre que al Baskonia, Moneke aporta una mitjana d'11,1 punts per partit, essent així el tercer jugador amb més anotació de l'equip de Dusko Ivanovic.

Aquesta gran puntuació dels dos jugadors bé donada al bon percentatge d'encert que tenen en el tir de 2; Devin Robinson un 65,3% i Chima Moneke un 61,1%.

Una altra dada que comparteixen Robinson i Moneke és el poder en el rebot. Moneke (7,1) és el 4t màxim rebotejador de la Lliga Endesa, i Robinson (5,1) és el 12è.

Els % de tir

El Baskonia lidera tots els percentatges de tir davant el BAXI Manresa però amb una gran igualtat.

En el tir de 3 els vitorians tenen un 34,7% d'efectivitat davant un 32,1% manresà.

En el tir de 2 tornem a trobar uns percentatges molt igualats entre els dos equips; Baskonia 55% / BAXI Manresa 53,4%.

En el tir lliure el Baskonia (77,6%) i el BAXI Manresa (77%) tenen una efectivitat gairebé idèntica.

Els antecedents

Un total de 47 són les vegades que el BAXI Manresa ha visitat el Buesa Arena per enfrontar el Baskonia. De tots aquests duels, els catalans han aconseguit 14 victòries i han caigut derrotats en 33 ocasions.

En la última visita a Vitòria, els de Pedro Martínez van caure derrotats davant un Baskonia dirigit per l'exmanresà Joan Peñarroya (107-92) a la jornada 26 de la passada temporada.

La última victòria del Manresa davant els bascos va ser el 5 de gener de 2020 amb un resultat de 79-80.

Per trobar la victòria més àmplia del Manresa a Vitòria ens hem de remuntar a la jornada 14 de la temporada 1985-86, quan els catalans van derrotar el Baskonia amb una diferència de 15 punts (73-88).

Els vells coneguts

Chima Moneke: va jugar al BAXI Manresa la temporada 2021-22 arribant a disputar la Copa ACB, els Play-off de l'ACB i la Final Four de la Basketball Champions League.