GameLab J10: BAXI Manresa - Monbus Obradoiro

El BAXI Manresa buscarà la sisena victòria al Nou Congost davant un Monbus Obradoiro que vol estrenar-se a fora de casa.

Dimarts 14 de Novembre de 2023 a les 16:31

El BAXI Manresa buscarà la sisena victòria en el seu retorn al Nou Congost després de jugar dos partits com a visitant. El rival dels bagencs serà el Monbus Obradoiro dirigit per Moncho Fernández, un equip que encara no sap el que és guanyar lluny de casa. Els gallecs són un equip fort quAn juguen a Fontes do Sar, on han aconseguit les 4 victòries davant el Palència, el Saragossa, el Girona i el Baskonia, i només han perdut un partit davant el Bilbao. No obstant això, el Monbus ha caigut derrotat en totes les pistes que ha visitat; València, Andorra, Gran Canària i Unicaja, sumant 5 derrotes en total.

Qui aporta els punts a l'Obradoiro?

El Monbus Obradoiro anota una mitjana de 84 punts per partit i el jugador que més n'anota és el nord-americà Jordan Howard; 16,2 punts. Tot i això, l'Obradoiro té fins a quatre jugadors més amb una mitjana anotadora superior als 10 punts per partit; Artem Pustovyi 13.3p, Thomas Scrubb 11.9p, Eric Washington 11.2p i Rigoberto Mendoza 11p.

El duel: Badio vs Howard

Brancou Badio i Jordan Howard són dos dels jugadors amb millors estadístiques tant del seu respectiu equip com de la competició.

En puntuació, Howard (16,2p) figura com al 4t màxim anotador de l'ACB, mentre que Badio (14,7p) és el 8è. Aquesta alta puntuació és el causant que els dos jugadors tinguin un percentatge d'encert superior al 50% en el tir de dos; Brancou Badio 52,7% i Jordan Howard 53,3%.

Tant el base del BAXI Manresa com l'escorta del Monbus Obradoiro juguen una quantitat similar de minuts. Badio és el jugador més utilitzat per Pedro Martínez amb una mitjana de 25:52 minuts, i Howard juga una mitjana de 25:22 minuts per partit a l'equip de Moncho Fernández.

La suma d'anotació, minuts jugats i joc d'aquests jugadors fa que els dos acabin amb una mitja de valoració força alta; Brancou Badio 13,4v i Jordan Howard 13,5v.

Els % de tir

BAXI Manresa i Monbus Obradoiro mantenen una gran igualtat en els percentatges de tir.

En el tir de tres el percentatge d'efectivitat és quasi idèntic, els catalans tenen un 32,1% i els gallecs un 32,2%.

En el tir de dos també trobem un tan per cent molt semblant; Manresa 54% i Obradoiro 54,9%.

En el tir lliure l'equip de Pedro Martínez té un encert del 78,5% davant el 75,4% del conjunt de Moncho Fernández.

Els antecedents

L'Obradoiro ha visitat en Nou Congost un total de 13 vegades. De tots els partits disputats a Manresa entre catalans i gallecs, 7 han estat victòries del BAXI Manresa i 6 han estat victòries del Monbus Obradoiro.

L'últim duel celebrat al Nou Congost entre els dos equips, corresponent a la jornada 25 de la passada Lliga Endesa, va acabar amb victòria manresana per 80-65.

La victòria més àmplia del Manresa davant els gallecs data del 19 de gener de 2022, amb una diferència de 20 punts; 104-84.