menu
GameLab J09: MoraBanc Andorra - BAXI Manresa
GameLab J09: MoraBanc Andorra - BAXI Manresa
GameLab J09: MoraBanc Andorra - BAXI Manresa

GameLab J09: MoraBanc Andorra - BAXI Manresa

El Manresa buscarà la cinquena victòria de la temporada davant un MoraBanc Andorra que persegueix el mateix objectiu.

Dimarts 7 de Novembre de 2023 a les 16:05

El BAXI Manresa viatja fins als Pirineus per visitar un MoraBanc Andorra que es troba 8è a l'ACB amb el mateix balanç que els catalans; 4 victòries i 4 derrotes. El conjunt dirigit per Natxo Lezkano només ha perdut un dels quatre partits que ha jugat a casa, davant el Río Breogán (63-69). En els altres tres partits disputats a Andorra el MoraBanc ha derrotat el Zunder Palencia, el Monbus Obradoiro i el Baskonia. A domicili els de Lezkano només han estat capaços de guanyar a Badalona i han perdut en les seves visites al Bilbao, al Barça i al Tenerife.

Qui aporta els punts a l'Andorra?

El MoraBanc Andorra centra gran part del seu potencial anotador en la figura de Marin Maric (12,3 punts). El croat és el màxim anotador de l'equip de Natxo Lezkano, tot i que està ben acompanyat en la faceta anotadora per homes com Andrew Goudelock (11,8 punts) i Markel Starks (11,5 punts).

El duel: Geben vs Dos Anjos

Martinas Geben (0,6 epp) i Felipe Dos Anjos (1,5 epp) són els jugadors que més esmaixades fan en els seus respectius equips. El pivot nascut a Brasil és el quart jugador que més esmaixades anota de tota la Lliga Endesa en lo que va de temoporada.

A més, tan Geben com Dos Anjos són jugadors dominants en el tir de dos, on mantenen un percentatge d'encert superior al 50%; Martinas Geben 51,9% / Felipe Dos Anjos 56,8%.

En el rebot també són jugadros molt poderosos. El jugador del Manresa en firma 4,9 per partit, mentre que el jugador de l'Andorra en fa 5,1 per partit.

Si ens fixem en l'esatdística de valoració podem veure com els dos jugadors aporten una quantitat similar de crèdits per partit; Martinas Geben 10,5v / Felipe Dos Anjos 9v.

Els % de tir

Si comparem els percentatges de tir podem observar una gran igualtat entre els dos equips. En el tir de 3 és on trobem la diferència més gran, on l'Andorra té un 38,5% d'efectivitat i els catalans un 31,6%.

En el tir de 2 l'efectivitat entre els equips de Natxo Lezkano i Pedro Martínez és molt semblant; 51,8% davant 53% respectivament.

En el tir lliure els dos conjunts mantenen un alt percentatge d'efectivitat; BAXI Manresa 77,6% / MoraBanc Andorra 77,2%.

Els antecedents

El BAXI Manresa ha jugat a Andorra un total de 10 vegades. En aquests partits els balanç és de 3 victòries catalanes i 7 victòries locals.

En l'últim partit disputat al Pavelló de Govern el Manresa va derrotar el MoraBanc amb un resultat de 79-82 en la jornada 16 de la temporda 2021-22. En aquest duel va destacar la figura de Sylvain Francisco que va acabar el partit amb 27 punts i 24 de valoració.

La victòria més àmplia dels catalans a terres andorranes data del 13 d'octubre de 2018, amb 5 punts de diferència (77-82), a la quarta jornada de la Lliga Endesa.

Els vells coneguts

A l'actual planter del MoraBanc Andorra hi podem trobar dos jugadors amb passat manresà:

Tyson Pérez va formar part del BAXI Manresa l'any 2022.

Jerrick Harding va ser jugador del club la temporada 2022-23.