menu
El BAXI Manresa tanca la lliga regular rebent el líder, el Barça
El BAXI Manresa tanca la lliga regular rebent el líder, el Barça
El BAXI Manresa tanca la lliga regular rebent el líder, el Barça

El BAXI Manresa tanca la lliga regular rebent el líder, el Barça

Dissabte, amb canvi d'horari d'última hora (a les 20:45 a M+Deportes3), els vermells clouran la temporada regular al Congost. L'equip lluitarà per sumar la 21a victòria davant la seva afició.

Divendres 13 de Maig de 2022 a les 13:49

El BAXI Manresa rep la visita del Barça al fortí manresà. El partit correspon a la Jornada 34 de la Lliga Endesa, la darrera abans dels play-offs. Els blaugranes ja són matemàticament líders de la temporada regular, mentre que l'equip del Bages és setè amb 20 victòries i 13 derrotes. Guanyar dissabte no garantiria als manresans millorar la seva posició, ja que depenen dels resultats del Baskonia i del Lenovo Tenerife. Serà baixa Francisco i són dubte Thomasson i Brancou.

Després d'obtenir la 20a victòria a la competició davant l'Unicaja (95-100), el BAXI Manresa lluitarà per sumar una nova victòria davant la seva afició. Abans, però, haurà de derrotar a un dels millors equips d'Europa, que també voldrà tancar la temporada regular amb les millors sensacions possibles. Pedro Martínez no podrà comptar amb Dani García ni Guillem Jou, lesionats de llarga durada. Tampoc amb Sylvain Francisco, que ha recaigut de la seva lesió. Toni Naspler continua en la dinàmica del BAXI Manresa. Joe Thomasson i Brancou Badio arrosseguen molèsties des del partit de Màlaga i són dubte.

El Barça, dirigit per Šarūnas Jasikevičius, és un equip format per jugadors de talent indubtable cridats a guanyar títols. A la seva plantilla, els blaugranes tenen tota mena de recursos i perfils per posició. Del líder s'ha de destacar el seu joc coral. Estadísticament, per això, cal mencionar l'aler-pivot Nikola Mirotić amb 14,9 punts i 5,2 rebots per partits. També, el pivot Brandon Davis amb 10,5 punts per enfrontament. Menció especial pel gran rendiment de Dante Exum.

Abans del duel català de dissabte ha comparegut Pedro Martínez. El tècnic del BAXI Manresa ha explicat que «hem d'intentar competir a casa nostra, davant dels nostres aficionats; és un equip molt llarg, segur que deixaran algun jugador molt bo fora de la convocatòria; és un equip que ficarà de fora, molt dur i que defensa molt bé; Brancou ens va sorprendre perquè es va adaptar molt bé; ajudarem al públic perquè es fiqui en el partit amb la nostra entrega habitual».