El Congost resisteix un dur València i el BAXI Manresa suma la 18a

Els bagencs dominen un partit que acaba amb frec a frec final gràcies a les aportacions dels seus dotze jugadors. Fins a set d'ells han acabat amb 10 o més de valoració.

Diumenge 28 de Abril de 2024 a les 19:33

98 BAXI Manresa I Dani Pérez 3, Badio 15, Vaulet 2, Robinson 18 i Geben 10; Travanté 10, Dani García 2, Taylor 12, Steinbergs 6, Sagnia 8, Mawugbe 2 i Oriola 10

96 Valencia Basket I Jones 11, López-Arostegui 5, Ojeleye 14, Pradilla 15 i Davies 20; Harper 2, Claver 2, Puerto, Anderson 18, Inglis 5, Jovic 4 i Kaba

Parcials: 28-28, 26-17, 24-29, 20-22

El BAXI Manresa va tornar a guanyar al Nou Congost després de vèncer un rival d'Eurolliga, el Valencia Basket, en un matx que es va decidir als darrers segons (98-96). Els bagencs van dominar des de l'inici i van poder aguantar els atacs d'un conjunt valencià ple de grans jugadors amb molta experiència.

Els jugadors dirigits per Pedro Martínez van fer una bona sortida, van anotar deu punts consecutius i van obtenir deu punts de renda (19-9). No obstant, els visitants van demostrar el seu talent i van tornar a igualar el matx al final del primer quart gràcies a tres tirs lliures d'Anderson (28-28).

En el segon els vermells van exhibir un gran nivell defensiu i van forçar moltes pèrdues al rival, que va estar prop de sis minuts sense anotar. En aquest tram, parcial de 12-0 i temps mort demanat per Xavi Albert. Posteriorment, els manresans es van mostrar sòlids i van arribar al descans amb nou punts de renda amb una cistella final de Travanté (54-45).

Tornant dels vestidors, els bagencs van saber resistir l'encert dels visitants des del triple (en van anotar sis al tercer quart) i van controlar en tot moment el marcador. Es va entrar als deu darrers minuts amb quatre punts de marge pels locals i, per tant, tot per decidir (78-74).

En aquests, els vermells no van poder trencar el partit, mentre que els visitants van anotar nou punts consecutius per igualar el partit a poc menys de tres minuts pel final (96-96). Poc després Robinson va tornar a avançar el seu equip i, després d'uns instants de desencert, el València va tenir la darrera jugada per guanyar o forçar la pròrroga, però Jones va fallar i el Nou Congost va saltar d'alegria per celebrar el divuitè triomf del curs.

Diumenge a partir de les 12:30 el BAXI Manresa visitarà la pista del Casademont Zaragoza.