Els manresans guanyen també el bàsquet average davant dels andalusos amb un Harding sublim (41p i 39v).

Dissabte 18 de Març de 2023 a les 20:33

91 BAXI Manresa I Dani Pérez 11, Harding 41, Jou 3, Robinson 6 i Geben 8; Badio 2, Waczynski 5, Steinbergs, Ferrari 4, Olumuyiwa i Vaulet 11

84 Real Betis Baloncesto I Gray 17, Montero 15, Bertans 8, Pérez 16 i Pasecniks 9, Maronka 3, Cvetkovic 9, Almazán, Báez 2 i Sylla 5

Parcials: 19-17, 29-19, 26-33, 17-15

El BAXI Manresa va aconseguir una victòria vital, la cinquena de la temporada, al Nou Congost davant el Real Betis Baloncesto, un rival directe en la lluita per la permanència a la Lliga Endesa (91-84). Els bagencs van dominar en l'electrònic des del principi, però no van poder sentenciar el duel fins els últims minuts gràcies a un Harding que va mostrar la seva millor versió anotadora.

L'inici de partit va ser molt anivellat, amb uns vermells que manaven en el marcador, però sempre amb distàncies curtes. Després d'una fase de desencert per part dels dos equips, el primer quart es va tancar amb dos punts de renda pels locals (19-17).

En el segon els jugadors dirigits per Pedro Martínez es van mostrar superiors al seu rival i, liderats per Harding, van clavar un parcial de 17-4 que els va permetre agafar 15 punts de diferència, fet que va obligar Luis Casimiro a aturar el partit (36-21). Tot seguit els andalusos van reaccionar anotant vuit punts consecutius, però els manresans no es van posar nerviosos i van arribar al descans amb dotze punts de marge (48-36).

Tornant dels vestidors els sevillans van trobar l'encert i es van situar a només cinc punts de distància (53-48). Posteriorment els locals es van tornar a escapar amb un parcial de 6-0, abans que el Betis s'apropés novament al final del tercer quart (74-69).

Tot s'havia de decidir en els deu darrers minuts, en els quals els bagencs no van perdre el lideratge però tampoc es podien escapar davant un rival que no es rendia. En el tram final, un Harding en estat de gràcia va fer esclatar d'alegria el Nou Congost i va donar la victòria i el bàsquet average al seu equip.

Dimecres a partir de les 18:30 el BAXI Manresa es jugarà la classificació pels quarts de final de la Basketball Champions League a la complicada pista del Rytas Vilnius lituà.