El BAXI Manresa cau a Tenerife tot i merèixer més

Els bagencs, amb un joc molt coral, van fer una excel·lent primera meitat, però no van poder aturar en el darrer període la duresa del Lenovo Tenerife en uns darrers minuts amb decisions arbitrals polèmiques.

Dimecres 29 de Març de 2023 a les 23:47

100 Lenovo Tenerife I Fitipaldo 2, Fernández 2, Cook 7, Doornekamp 21 i Shermadini 21; Huertas 11, Salin 10, Diagné, Abromaitis 10, Bolmaro 10 i Guerra 6

87 BAXI Manresa I Dani Pérez 6, Harding 5, Jou 5, Vaulet 6 i Geben 9; Robinson 12, Badio 5, Waczynski 8, Dani Garcia 11, Steinbergs 4, Ferrari 10 i Olumuyiwa 6

Parcials: 28-28, 23-31, 17-8, 32-20

El BAXI Manresa va mostrar una gran imatge a la complicada pista del Lenovo Tenerife, un dels millors equips de la Lliga Endesa, però no va tenir el premi de la victòria (100-87). Els bagencs, que van practicar un joc molt coral, van exhibir un gran nivell a la primera meitat, però es van col·lapsar al tercer quart i els canaris van sentenciar als últims minuts gràcies a un parcial de 14-0.

El matx es va iniciar amb un ritme de joc molt alt i amb constants alternatives en el marcador. Els illencs, liderats per Doornekamp, van agafar una renda de sis punts (19-13), però els visitants, que practicaven un joc molt coral, no van trigar a tornar a capgirar l'electrònic. Al final del primer quart, empat a 28.

En el segon la tònica no va variar massa, i els atacs se seguien imposant a les defenses. Els manresans, que estaven molt encertats en el tir i dominaven el rebot, continuaven mostrant un gran nivell de joc que els permetia anar gairebé sempre per davant. Es va arribar al descans amb una diferència de vuit punts pels bagencs gràcies a un triple des del mig del camp de Dani Garcia (51-59).

Tornant dels vestidors la situació va canviar per complet, i els locals van capgirar el marcador en menys de tres minuts (60-59). Els jugadors de Pedro Martínez estaven col·lapsats en atac, i no van aconseguir anotar fins els darrers tres minuts del tercer quart. No obstant, l'equip seguia lluitant al màxim i aprofitava que el rival tampoc estava fi per seguir viu en el partit (68-67).

Els deu darrers minuts es van iniciar amb intercanvi de cistelles, però tot seguit els canaris van clavar un parcial de 14-0 que va ser decisiu, ja que van saber administrar la renda per derrotar uns manresans que van mostrar una gran imatge i van plantar cara fins el final a un dels millors equips de la lliga.

Diumenge a partir de les 17:00 el BAXI Manresa tornarà a jugar al Nou Congost, aquest cop contra un Monbus Obradoiro que està fent una bona temporada.