El BAXI Manresa cau a Badalona contra un Joventut més encertat

Els bagencs fan un gran partit defensiu però els manca encert per poder guanyar en una pista complicada. Harding, Robinson, Badio i Vaulet superen els 10 punts.

Dissabte 4 de Febrer de 2023 a les 20:35

73 Joventut Badalona I Vives 11, Guy 9, Parra 13, Ellenson 13 i Birgander 2; Kraag, Brodziansky 2, Ventura, Allen, Feliz 8 i Tomic 15

65 BAXI Manresa I Dani Pérez 4, Harding 15, Vaulet 11, Robinson 12 i Olumuyiwa 2; Badio 10, Jou 5, Dani Garcia, Steinbergs 2, Sagnia, Ferrari i Geben 4

Parcials: 20-16, 11-11, 21-17, 21-21

El BAXI Manresa va disputar un derbi català molt igualat a la complicada pista del Joventut de Badalona, on va competir en tot moment i va tenir opcions d'endur-se la victòria fins el darrer quart, abans que els locals es mostressin més encertats en el tram decisiu (73-65).

Després de començar amb dues cistelles de Robinson, els visitants es van col·lapsar en atac, i això ho va aprofitar el conjunt dirigit per Carles Duran per agafar el control de l'electrònic. No obstant, el duel era anivellat, i els verd-i-negres no aconseguien escapar-se (20-16 al final del primer quart).

En el segon els vermells van mostrar el seu millor nivell defensiu, fet que els va permetre clavar un parcial de 2-11 i obtenir cinc punts de marge (22-27). Tot seguit van tornar a tenir problemes ofensius i els badalonins van reaccionar per marxar al descans amb quatre punts de renda (31-27).

Tornant dels vestidors els locals van estar més encertats en el llançament i van agafar una màxima diferència de 13 punts, que va obligar Pedro Martínez a aturar el partit (49-36). Posteriorment, la lluita de Vaulet va fer que els manresans retallessin fins els vuit punts al final del tercer quart (52-44).

En els deu darrers minuts els bagencs van seguir escurçant distàncies i es van situar a un sol punt en diverses ocasions. Però mai es van poder posar per davant, i després el Joventut va clavar un parcial al qual ja no van poder reaccionar. Als instants finals, els àrbitres van desqualificar Pedro Martínez.

Dimecres a partir de les 18:00 el BAXI Manresa jugarà a Turquia davant el Bahcesehir College, en la tercera jornada de la segona fase de la Basketball Champions League.