El BAXI Manresa torna al camí de la victòria a Europa

Primer triomf dels manresans al Top 16 davant un Darüssafaka que va vendre cara la seva pell. Vaulet (19v) i Thomasson (17v) van ser els jugadors locals més destacats.

Dimecres 9 de Febrer de 2022 a les 23:40

89 BAXI Manresa I Dani Pérez 9, Thomasson 11, Vaulet 13, Moneke 13 i Bako 10; Francisco 8, Dani Garcia, Rafa Martínez, Valtonen 3, Maye 8 i Sima 14.

74 Darüssafaka I McCullough 22, Caupain 17, Piñeiro 12, Boothe 9 i Olaseni 3; Has, Sav 2, Özcelik, Guler 7 i Atar 2.

Parcials: 21-13, 28-18, 14-25, 26-18

El BAXI Manresa es va imposar (89-74) al Darüssafaka en un enfrontament decidit als darrers 5 minuts. Fins aleshores, gran primera part de partit dels bagencs, amb una alta intensitat defensiva i una molt bona circulació de pilota que els donava un coixí important al descans (49-31). Els visitants es van posar les piles i van anar retallant fins a posar-se a 4 punts a l'últim parcial, però l'efectivitat dels catalans sorgia per tornar a agafar distàncies i quedar-se amb la victòria.

Els vermells es van fer amb el domini des de l'inici gràcies a l'agressivitat defensiva. Ofensivament, mostraven un gran joc col·lectiu, fent circular bé la pilota i corrent al contraatac. Això els va permetre agafar una renda de vuit punts al final del primer quart (21-13).

En el segon, uns locals liderats per Yankuba Sima anotaven amb certa facilitat a la pintura rival i ampliaven la diferència en l'electrònic fins a deixar-la en divuit punts a la mitja part de l'enfrontament (49-31). Llavors, els de Pedro Martínez ja duien divuit assistències.

En la segona meitat, els turcs van apujar el seu nivell de joc, tant defensivament com ofensivament, i van col·lapsar completament l'atac dels manresans. Gràcies a això, van aconseguir un parcial de 14-25 i es van situar a només set punts al final del tercer quart (63-56). Per tant, tot per decidir en els deu darrers minuts.

En aquests, la intensitat de Moneke (6 faltes rebudes a l'últim parcial) i els triples de Francisco, Vaulet i Thomasson van fer que el BAXI Manresa obrís un forat que ja va ser definitiu, ja que els visitants, tot i intentar-ho, no van poder reaccionar.

Això no s'atura. Aquest mateix dissabte tindrà lloc un altre partit al Nou Congost, el rival serà el Casademont Zaragoza (18:00).