menu
Un final agònic priva el BAXI Manresa d’una nova gesta
Un final agònic priva el BAXI Manresa d’una nova gesta
Un final agònic priva el BAXI Manresa d’una nova gesta

Un final agònic priva el BAXI Manresa d’una nova gesta

Un Ryan Toolson excels i estimat (30 punts) és a punt de forçar una pròrroga miraculosa tallada per una cistella sobre la botzina del local Wiltjer

Diumenge 10 de Febrer de 2019 a les 00:18

99 Unicaja | Fernández 14, Roberts 6, Wiltjer 14, Milosavljevic i Shermadini 19; Okouo, Salin 9, Díez 5, Lessort 12, Boatright 11, Waczynski 9.

97 BAXI Manresa | Fisher 10, Toolson 30, Tomàs 5, Zubcic 14 i Lalanne 12; Jou, Lundberg 12, Murphy 12, Sima 2, Muñoz i Gintvainis.

Parcials: 21-25, 25-20; 20-16 i 33-36.

No va poder ser, però el BAXI Manresa va fer gaudir ahir de nou els seus aficionats, amb una derrota sobre la botzina a la pista d’un dels grans de la lliga. Ryan Toolson, un extraterrestre que va fer 30 punts, gairebé força la pròrroga, salvada sobre la botzina per Kyle Wiltjer, que anotava 2 punts en un final espectacular al Martín Carpena.

El partit començava amb un BAXI Manresa inspiradíssim, disparat i decidit a posar les coses molt difícils als andalusos. Començava anotant Fisher de 3, i després s’inspirava Pere Tomàs i Zubcic anotava 5 punts consecutius. Toolson començava el seu particular festival i l’equip aconseguia una gran anotació, però els de Màlaga perseguien en una bona recta final de quart.

En el segon període els del Bages es van veure superats per l’Unicaja, amb uns primers minuts de bloqueig en els 25 punts. Però tornaven a arribar els triples, de Toolson (amb addicional), i de Zubcic. Després era Lalanne qui mantenia flotant l’equip, per arribar al final del segon quart un punt per sota.

Després de la mitja part, de nou un parcial difícil. Quan l’equip passava mals moments, sorgien Lalanne esmaixant i Toolson anotant des dels 6,75, però Peñarroya no podia evitar demanar minut després d’una esmaixada de Shermadini. Un triple de Lundberg i un 2 més 1 de Toolson tornaven a presentar el Manresa al partit, a 5 punts. Tot per solucionar.

El darrer quart va ser un espectacle. Alta anotació, molt encert, i un final agònic que va sortir creu per al Manresa. Murphy i Ryan Toolson anotaven dos triples al límit per remuntar als darrers minuts. Murphy acostava l’equip a 1 punt, i Toolson empatava a pocs segons pel final amb un triple on molts van veure, a més, falta personal. Els malaguenys combinaven per acabar amb un tir encertat de Wiltjer de mitja distància, sobre la botzina.

Joan Peñarroya, declarava a la sala de premsa que “cal felicitar a l’Unicaja, el públic i també als nostres jugadors: venir i fer el partit valent que hem fet arribant amb opcions té mèrit; hem començat bé, tenint ben controlades les situacions defensives, però ells han tret el seu talent i han trobat opcions d’anotació fàcil; coses a millorar però poques queixes sobre el nostre joc, potser hauríem pogut controlar més el rebot; al final han aparegut talents importants d’ells; la última possessió els ha sortit perfecta”.