Un BAXI Manresa combatiu cau a la pista del Baskonia (82-71)

Enèssima gran actuació de Lundberg (20 punts i 28 de valoració) i lluita fins al final d'un equip condicionat per les baixes.

Diumenge 5 de Maig de 2019 a les 22:05

Tot i lluitar i competir un altre cop contra els elements, el BAXI Manresa va competir bé a la pista del Baskonia, amb un gran Iffe Lundberg, que anotava 20 punts i s'enfilava fins els 28 de valoració. Toolson n'anotava 13 i era el segon millor anotador. Va tenir minuts del Águila i bons moments Erik Murphy. Òrrit, va disputar el darrer minut.

El partit començava amb un primer quart amb baixa anotació, poc encert i un inici erràtic que començava beneficiant el BAXI Manresa. El 0 a 0 inicial durava 2 minuts, i al minut 5 el resultat era 2 a 7 per al Manresa. Un minut de temps mort local posava ordre i el Baskonia reaccionava, tot i que abans d'acabar el primer període Pere Tomàs anotava de 3 en un parcial posterior de 0-7.

En el segon quart el quadre de Vitòria va anotar sense parar, liderat pels interiors i Darrun Hilliard. Tot i així, bons minuts de Murphy en l'inici, i una súper-cistella amb rectificat de Lundberg que provocava els aplaudiments del pavelló basc. Tindria minuts del Águila pels problemes de faltes de Sakho, i s'acabava la primera meitat amb avantatge del Baskonia 41-31.

A la segona meitat, més encert local, amb un gran Hilliiard castigant des de la línia de 3 punts. Tot i això l'equip no perdia de vista el seu rival, anotava un triple Murphy en una gran jugada col·lectiva, i després responia gairebé sempre Lundberg, que va fer gairebé de tot. Els locals s'escapaven a 16 punts, però el Manresa resistiria.

En els darrers 10 minuts el Baskonia va administrar bé l'avantatge, tot i que el Manresa no donava el braç a tòrcer i lluitava fins al darrer alè. L'encert de Lundberg i dels exteriors donaven esperança. Sakho cometia la cinquena falta i feia el darrer intent Jou amb un triple, seguit d'un altre de Garcia que responien l'encert local. Al final, derrota per 11 punts en un partit molt lluitat.

Joan Peñarroya deia a la sala de premsa que «sabíem que el partit seria complicat, hem començat bé i amb les idees defensives força clares, partit de poca anotació a l'inici en què vam aconseguir que no estiguéssin còmodes i perdéssin pilotes, però hem arrossegat el llast del nostre baix percentatge i ens ha entrat frustració i Baskonia ens ha castigat amb 2 o 3 situacions d'alley-hoop; ens anoten 30 punts al segon quart i agafen avantatge; crec que ens hem passat bé la pilota, però per guanyar necessitem millors percentatges».