menu
1
AdamWaczyńskiAler
Alçada
1,99m
Pes
92kg
Posició
Aler
Data de naixement
15/10/1989 (33 anys)
Lloc de Naixement
PolòniaToruń, Polònia
Al Bàsquet Manresa
1 mes, 1 setmana
Valoració
13,8
Punts
13,5
Assistències
0,5
Rebots
1,3

El polonès és un jugador amb molta experiència a la Lliga Endesa. Concretament, abans d'arribar al BAXI Manresa hi havia jugat 260 partits, repartits entre l'Obradoiro, l'Unicaja i el Casademont Zaragoza, el seu darrer equip. Es tracta d'un aler treballador que destaca pels seus percentatges de tir, especialment des de la llarga distància.

Trajectòria esportiva

Fins el 2005 Categories inferiors
Wax Torun (Polònia)
2005-06 Júnior
Prokom Trefl Sopot (Polònia)
2006-07 2LM A
OSSM Sopot (Polònia)
2007-08 2LM A. Disputa cinc partits amb el Prokom Trefl Sopot a la PLK i 2 a l'Eurolliga
OSSM Sopot (Polònia)
2008-09 PLK
Victoria Górnik Walbrzych (Polònia)
2009-10 PLK
PBG Basket Poznan (Polònia)
2010-11 PLK
Trefl Sopot (Polònia)
2011-12 PLK
Trefl Sopot (Polònia)
2012-13 PLK i Eurocup
Trefl Sopot (Polònia)
2013-14 PLK
Trefl Sopot (Polònia)
2014-15 Lliga Endesa
Rio Natura Monbus Obradoiro
2015-16 Lliga Endesa i Copa del Rei
Rio Natura Monbus Obradoiro
2016-17 Lliga Endesa, Copa del Rei i Eurocup
Unicaja
2017-18 Lliga Endesa, Supercopa Endesa, Copa del Rei i Eurolliga
Unicaja
2018-19 Lliga Endesa, Copa del Rei i Eurocup
Unicaja
2019-21 Lliga Endesa
Unicaja
2021-22 Lliga Endesa
Casademont Zaragoza

Internacionalitat

2006 Europeu Sub18 Divisió B, a Sibiu (Romania)
Polònia
2007 Europeu Sub18 Divisió B, a Sofia (Bulgària). Bronze
Polònia
2008 Europeu Sub20 Divisió B, a Romania
Polònia
2009 Europeu Sub20 Divisió B, a Skopje (Macedònia). Bronze
Polònia
2010 Fase de classificació per l'Eurobasket 2011
Polònia
2011 Eurobasket, a Lituània
Polònia
2012 Fase de classificació per l'Eurobasket 2013
Polònia
2013 Eurobasket, a Eslovènia
Polònia
2014 Preeuropeu
Polònia
2015 Eurobasket, a Montpellier i Lille (França)
Polònia
2016 Preeuropeu
Polònia
2017 Eurobasket, a Helsinki (Finlàndia)
Polònia
Juny del 2018 Fase de classificació per la Copa del Món 2019
Polònia
Setembre del 2018 Fase de classificació per la Copa del Món 2019
Polònia
Novembre del 2018 Fase de classificació per la Copa del Món 2019
Polònia
Febrer del 2019 Fase de classificació per la Copa del Món 2019
Polònia

Palmarès

2007 Europeu Sub18 Divisió B, a Sofia (Bulgaria). Bronze
Polònia
2007-08 Sub20. Subcampió
Prokom Trefl Sopot (Polònia)
2009 Europeu Sub20 Divisió B, a Skopje (Macedònia). Bronze
Polònia
2011-12 PLK. Subcampió
Trefl Sopot (Polònia)
2011-12 Copa. Campió
Trefl Sopot (Polònia)
2012-13 Supercopa. Campió
Trefl Sopot (Polònia)
2012-13 Copa. Campió
Trefl Sopot (Polònia)
2013-14 Supercopa. Campió
Trefl Sopot (Polònia)
2016-17 Eurocup. Campió
Unicaja

Nominacions

2007-08 Sub20. Millor cinc
Prokom Trefl Sopot (Polònia)
2014-15 Lliga Endesa. Jugador de la Jornada 32
Rio Natura Monbus Obradoiro
2015-16 Lliga Endesa. Jugador de la Jornada 3
Rio Natura Monbus Obradoiro