92-64: La Bruixa d’Or no pot amb el Bilbao Basket en un duel erràtic

L’equip del Bages va fer un inici acceptable a Miribilla però mica en mica es va enfonsant fins a acabar perdent per 28 punts. 92 Bilbao Basket | Alberto Díaz 8, Bertans 13, Mumbrú 17, Markota 10 i Gabriel 10; Raúl López 3, Pilepic, Grimau 4, Hervelle 14, Samb 4, Vrkic 6 i Sergio Sánchez …

L’equip del Bages va fer un inici acceptable a Miribilla però mica en mica es va enfonsant fins a acabar perdent per 28 punts.

92 Bilbao Basket | Alberto Díaz 8, Bertans 13, Mumbrú 17, Markota 10 i Gabriel 10; Raúl López 3, Pilepic, Grimau 4, Hervelle 14, Samb 4, Vrkic 6 i Sergio Sánchez 3.

64 La Bruixa d’Or | Creus, Eriksson 16, Giannopoulos 13, Arteaga i Larsen 14; Ljubicic 6, Arco, Kouguere 6, Kody 1 i Asselin 8.

Parcials: 30-15, 17-17; 28-11 i 17-21.

Árbitres: Pérez Pizarro, Martínez Fernández i Planells.

El Bilbao Basket i La Bruixa d’Or no es jugaven res ahir a Miribilla, fet que es va notar en un partit extrany i amb moltes errades per part dels dos equips. Els manresans es van endur el darrer parcial i van empatar el segon, però el primer i el tercer van ser per al Bilbao Basket amb 15 i 17 punts de diferència.

A l’inici del partit, un triple d’Eriksson responia la cistella inicial de Mumbrú. Pere Romero va apostar per Joan Creus en la direcció, absent Álex Hernández. L’acompanyaven Eriksson, Giannopoulos, Larsen i Arteaga, que va acabar lesionat. Giannopoulos va portar la batuta anotadora de l’equip amb un 3/3 en triples a l’inici, però La Bruixa d’Or va quedar clavada amb 8 punts, fins que els canvis, amb Ljubicic i Kouguere, van permetre desencallar-se (30-15).

Bona resposta defensiva de l’equip en el 2n període, amb Ljubicic dirigint. El jove base del Bilbao Alberto Díaz va destacar en aquest període per la seva lluita (també va fer 4 punts). Abans de la mitja part, però, un parcial de 0-8 amb dos triples dels nòrdics Larsen i Eriksson i una cistella d’Asselin van permetre marxar als vestidors amb 47-32.

El tercer quart va sentenciar La Bruixa d’Or. Només 11 punts anotats i la sensació de no tenir clar quin rumb calia seguir. Tot i que Asselin i Eriksson iniciaven la segona part amb 5 punts a favor (47-37), la reacció no va durar més. El poder anotador de Bilbao va ser molt superior en aquest període, en què La Bruixa d’Or arribava a perdre de 32 punts.

El darrer quart va estar ple d’errors per part dels dos equips, moltes pilotes perdudes, passades errònies, poc control del rebot i per part del Manresa Giannopoulos i Asselin intentant lluitar, Larsen anotant força en el darrer quart. Salva Arco va jugar força minuts en aquest període, en què el grec Giannopoulos va actuar de base en alguns moments.

Pere Romero, a la roda de premsa posterior al partit, comentava que: “en el primer quart l’encert dels jugadors de Bilbao ens ha trencat; som un equip fràgil mentalment i ens costa seguir competint; hem aconseguit només empatar un quart i guanyar l’últim; la lesió d’Oliver Arteaga ens ha fet mal i hem estat llavors més fluixos en el rebot; l’equip ho ha intentat, però la frustració és molt gran”.