La Bruixa d’Or aguanta fins els darrers minuts un derbi català que acaba sent pel Barça

Els homes de Borja Comenge han caigut per 71-81 amb el FC Barcelona, en un partit decantat per les individualitats blaugranes. 71 La Bruixa d’Or | Waters 19, Arco 5, Kouguere 9, Larsen 5, Arteaga 4; Creus, Asselin 14, Eriksson 4, Hernández 11, Kody i Giannopoulos. 81 FC Barcelona | Huertas 8, Navarro …

Sunday 27 of October of 2013 at 19:00

Els homes de Borja Comenge han caigut per 71-81 amb el FC Barcelona, en un partit decantat per les individualitats blaugranes.

71 La Bruixa d’Or | Waters 19, Arco 5, Kouguere 9, Larsen 5, Arteaga 4; Creus, Asselin 14, Eriksson 4, Hernández 11, Kody i Giannopoulos.

81 FC Barcelona | Huertas 8, Navarro 9, Papanikolaou 2, Nachbar, Tomic 5; Dorsey 3, Sada 5, Abrines 8, Todorovic, Hezonja 8, Lampe 10, i Pullen.

Parcials: 18-20, 16-22; 22-18, 15-21.

Àrbitres: Perea, Redondo i Serrano.

La Bruixa d’Or ha caigut amb tots els honors davant el Barça, en un partit amb un pavelló del Nou Congost que ha viscut moments, fins el darrer quart, en què afició i equip han cregut en una possible victòria. Al final, però, el Barça ha imposat els galons i s’ha acabat enduent el matx per 71-81. Per part del Manresa han destacat el base Dominic Waters, amb 19 punts, Josh Asselin (14 punts) i Álex Hernández (11 punts).

Durant el primer quart, el Bàsquet Manresa ha anat a remolc del Barça, tot i que durant els primers compassos ha estat tot igualat. El Manresa ha estat molt tapat per la defensa del Barça que no permetia cap situació de tir per a homes exteriors com Salva Arco o Marcus Eriksson. Aquesta ha estat la base sobre la qual els de Xavi Pasqual han construït el partit. Donada aquesta circumstància, els tirs de mitja distància de Waters i Asselin han estat els principals arguments ofensius dels del Bages.

En el segon període, a banda dels dos jugadors esmentats, va afegir-se a la llista d’anotadors Àlex Hernández, però tot i això es notava que La Bruixa d’Or no podia jugar amb llibertat. El Barça ha aconseguit marxar als vestidors amb un avantatge de 8 punts al descans.

El tercer període ha estat quan el Manresa ha fet un esforç per poder deixar el partit en l’aire fins el darrer quart, i ho ha aconseguit. L’equip s’ha mostrat molt més actiu i dur, i ha pogut superar en aquest parcial el Barça, gràcies a l’esforç darrere d’Homes com Kouguere i Giannopoulos i les aportacions de Waters i Salva Arco, amb tirs lliures. La Bruixa d’Or ha arribat al darrer parcial amb un desavantatge de només 4 punts (60-64).

Durant el definitiu quart quart, hi ha hagut moments per tenir esperances en la victòria final fins poc més d’un minut per acabar, quan Marcus Eriksson ha aconseguit treure una falta i anotar, una jugada que gràcies al cop de dits d’Asselin ha estat de 2+2. Després d’un moment d’olla a pressió al Nou Congost, Lampe ha refredat de cop el pavelló amb un triple que ha estat definitiu.

El Barça s’ha acabat enduent un partit lluitat davant un rival que opta absolutament a tots els títols que juga. L’equip de Borja Comenge ha donat una bona imatge davant dels més de 4.600 espectadors que omplien el Nou Congost.

Borja Comenge, comentava després del partit en la seva roda de premsa que: “Ens ha costat entrar al partit, abans de la mitja part el millor ha estat el resultat; a la segona part, en el tercer quart hem tret més rèdit de tot, hem ajustat la defensa millor que en la primera part; en els moments definitius, han sortit els jugadors que són diferents, com Navarro o Lampe; estic prou satisfet amb el partit, però hem d’aprendre’n molt”.