menu
The BAXI Manresa gives the Nou Congost an immense victory
The BAXI Manresa gives the Nou Congost an immense victory
The BAXI Manresa gives the Nou Congost an immense victory

The BAXI Manresa gives the Nou Congost an immense victory

The Joan Peñarroya players make Valencia Basket fall (75-66) with a match that has made vibrate the whole world. Fisher (21 points and 24 valuation), statistical leader

Sunday 3 of February of 2019 at 23:00

75 BAXI Manresa | Fisher 21, Toolson 18, Tomàs 4, Zubcic 8 i Lalanne 9; Jou, Lundberg, Murphy 5, Sima 2, Muñoz 12 i Gintvainis.

66 Valencia Basket | Van Rossom 5, Martínez 2, San Emeterio 1, Doornekamp 2 i Dubljevic 16; García, Abalde 11, Thomas 5, Tobey 6, Vives 4, Thomas 10 i Sastre 2.

Parcials: 13-9, 21-21, 14-16, 27-20

El BAXI Manresa es va emportar un partit dels que fan afició. La suma del Congost i els jugadors va resultar en una col·losal victòria davant un València Basket que havia guanyat 16 dels darrers 17 partits. Immens Fisher en la direcció i les estadístiques (21 punts i 24 de valoració), seguit per Toolson amb 16 punts i Muñoz, amb 12. Un vespre en què el pavelló manresà va gaudir d'allò més veient una victòria que és ja la 11a de la temporada.

El primer període va ser travat, amb anotació baixa i un Valencia que ja començava a tenir problemes en l'encert exterior. En canvi, Zubcic començava entonat amb el 5-2 inicial. El BAXI Manresa aniria manant en el marcador en tota la primera part, i acabava el primer període amb una penetració de Muñoz.

El segon període va ser més vistós, i amb igualtat màxima. Murphy, que debutava ahir, s'estrenava amb un ganxo, i Toolson feia un triple marca de la casa. Álvaro s'afegia a l'anotació, i el pistoler d'Arizona tornava a fer la "seva" cistella des de 5 metres i en suspensió. Va ser llavors torn per als interiors Sima i Lalanne, que l'enfonsaven per mantenir distàncies (29-26). Jakis reapareixia anotant, i al final de la primera part, 4 punts d'avantatge per als de casa.

Després del pas per vestidors, primer parcial favorable als valencians, encara que per només 2 punts. Entrava en acció Fisher, anotant de 3. Toolson repetia des dels 6,75 i el Manresa resistia al capdavant, només per 2 punts a les portes del darrer període, que ho decidiria tot.

En el darrer quart, l'encert del BAXI Manresa i el desencert visitant definien el marcador. Tot i així, els de Jaume Ponsarnau es situarien per davant gràcies a un 2 més 1 a 7:30 pel final. Però el capitá Muñoz des del triple, i Lalanne amb un tir lliure anivellaven el partit abans del gran moment de Fisher: penetració a dins, tirs lliures també, i una cistella amb addicional que feia tremolar el pavelló, encara més amb el triple de Murphy a 1:48 del final. Els 6 punts d'avantatge semblaven posar la victòria a l'abast, més encara amb la bona defensa i la sentència de Ryan Toolson, que arribava amb un triple des de la cantonada.

Peñarroya, deia a la roda de premsa que «estem molt contents per l'alegria que s'emporta la nostra afició, guanyant a un equip dels importants que venia en un estat de forma espectacular; entre tots: jugadors, ajudants, i una afició que ha seguit apretant quan semblava que el partit s'escapava; hem començat força bé, dominant i passant-nos bé la pilota, i la nostra defensa és sòlida i no els hem deixat jugar còmodes; han fet uns percentatges de 3 punts dolents, cosa poc habitual en ells».