L’equip d’Ibon Navarro sorprèn des de l’inici amb intensitat i acaba demanant l’hora. Lluís Costa i Pere Tomàs, amb 14 punts, els més destacats. 87 ICL Manresa | Machado 10, Suggs 11, Tomàs 14, Auda 9 i Rey 3; Cvetkovic 6, Aranitovic, Cakarun 10, Trapani 7, Belemene 3, Costa 14 i Montañez. 82 …

L’equip d’Ibon Navarro sorprèn des de l’inici amb intensitat i acaba demanant l’hora. Lluís Costa i Pere Tomàs, amb 14 punts, els més destacats.

87 ICL Manresa | Machado 10, Suggs 11, Tomàs 14, Auda 9 i Rey 3; Cvetkovic 6, Aranitovic, Cakarun 10, Trapani 7, Belemene 3, Costa 14 i Montañez.

82 Baskonia | Beaubois 7, Diop 4, Tillie 8, Larkin 6 i Hanga 11; Voigtmann 8, Sedekerskis, Blazic 4, Laprovittola 2, Shengelia 12, Budinger 9 i Luz 11.

Parcials: 12-16, 28-14; 30-23 i 17-29.

La quarta ja ha arribat, i de quina manera. L’ICL Manresa va donar la sorpresa de la jornada derrotant el Baskonia per 87 a 82 en un partit marcat per la intensitat dels locals. Costa i Tomàs, van ser els més anotadors d’una victòria de conjunt, en què 7 jugadors van fer 7 o més punts. El Nou Congost va vibrar com mai, tot i no estar ple. Tot i els nervis dels darrers minuts, la victòria es va quedar al Bages.

L’inici de partit va ser intens per part de l’ICL Manresa, qu va demostrar que no regalaria res. 3-0 inicial amb Machado i POere Tomàs anotant, però els triples visitants capgiraven el marcador. Auda empatava amb un gran 2 més 1. El parit seguiria molt igualat fins el 12-16. Bones defenses, poc encert ofensiu inicial.

En el segon període i el tercer, el Manresa va sortir-se en atac. Tres cistelles consecutives posaven els locals al davant, i l’ICL Manresa mica en mica aniria obrint forat fins a arribar als 10 d’avantatge a la mitja part. Cakarun, Costa i Suggs s’afinaven per donar avantatge.

Després del pas pels vestidors, els homes del vitorià Ibon Navarro tornaven amb encert, i deixarien el partit amb 17 punts de renda per als darrers 10 minuts. Machado i Suggs donaven els primers 5 punts, i responia Hanga, però Lluís Costa sortia de la banqueta per penetrar, assistir i rebre faltes fins al 56-40. Rey i Trapani rematarien la feina per fonar avantatge de cara al darrer quart.

El Manresa i el seu públic sabien que no seria fàcil: responien els bascos des de la línia dels tirs lliures, de seguida amb tirs pel bonus dels locals. Cakarun i Auda donaven aire, però la pressió visitant ofegava fins que Pere Tomàs amb un triple a 1:30 deixava gairebé el partit sentenciat (84-71). Tot i els tirs lliures finals i els nervis en la sortida de pilota, la victòria es va quedar a Manresa.

Ibon Navarro, deia en la seva compareixença que «crec que pr nosaltres ha estat molt important l’entrada al partit, i no venir avall quan tenien una petita avantatge; content i orgullós de l’equip, avui hem apujat l’energia quan no estàvem fins en anotació; hem mantingut l’empenta del Baskonia a ratlla; en els darrers minuts se’ns han vist els nervis i les carències, però afortunadament avui no ens ha costat el partit».