L’ICL Manresa colpeja primer en els play-off en un partit intens al Congost

Victòria per 70 a 59 davant el Leyma Coruña que posa la sèrie 1-0 a favor dels manresans. Trias, amb 12 punts i 14 rebots, el més destacat estadísticament. Els més anotadors: Allen (14) i Muñoz (13). 70 ICL Manresa | Costa 8, Lundberg, Allen 14, Martín 10 i Trias 12; Hamilton 5, Sakho …

Viernes 4 de Mayo de 2018 a las 23:16

70 ICL Manresa | Costa 8, Lundberg, Allen 14, Martín 10 i Trias 12; Hamilton 5, Sakho 1, Brià, Garcia 3, Muñoz 13, Mazaira i Gintvainis 4.

59 Leyma Coruña | Monaghan 11, Hernández, Gilling 14, Flis 9 i Olmos; Ferreiro, Cooney 3, Torres, Sonseca11, Chuku 9, Abia.

Parcials: 21-13, 17-17, 17-16 i 15-13.

L’ICL Manresa va aconseguir fent un gran esforç endur-se la primera victòria de la sèrie de play-off per l’ascens davant el Leyma Coruña. Els del Bages van liderar el marcador en tot el partit, però els gallecs van ser un equip dur i competitiu que es va acostar al marcador en diverses ocasions. Trias, amb 33 de valoració gràcies a 12 punts i 14 rebots, i bona aportació també d’Allen (14) i Muñoz (13).

El partit començava amb el Manresa a una gran intensitat. D’aquí el bon primer parcial inicial. Començava anotant Martín amb un triple, però millor era la defensa manresana, que no permetia anotar els visitants en pràcticament 2 minuts i mig. Costava anotar, fins que Muñoz i Hamilton van agafar una bona ratxa de triples que posava el 20-11.

En el segon període, resultat empatat, i l’ICL Manresa que mantenia per tant l’avantatge. Bones safates de Noah Allen i Costa, però joc travat i dificultats que feien que Ocampo demanés minut. Trias no podia completar un 2 més 1, però era llavors el jove Garcia qui encertava des del triple. A la mitja part, 8 punts de renda.

Després del pas per vestidors, començaven anotant els visitants, però la bona feina d’Allen i Trias als tirs lliures permetia mantenir l’avantatge. La safata de Costa desencallava un moment difícil, però un triple de Muñoz a pocs segons d’acabar el quart aixecava el Nou Congost abans dels darrers 10 minuts.

En el darrer període arribaven els moments més perillosos, amb els visitants a 5 punts. Un triple de Martín quan quedaven menys de 5 minuts deixava respirar el Manresa, i el de Valladolid va ser clau per anotar en les darreres jugades i no deixar acostar el rival.

El tècnic debutant Diego Ocampo, en la roda de premsa posterior al partit, deia que «ha estat un partit de molta dificultat perquè el Coruña ha fet un gran desplegament físic durant tota l’estona; hem sortit amb intensitat, però amb problemes en el rebot defensiu a la primera part, i amb errors no pas per falta d’intensitat, sinó per errades pròpies del joc; volem córrer, però a vegades pel balanç del rival no podem i cal saber parar; ens fa falta jugar amb més passades; hem estat molt bé en el rebot ofensiu, i força bé jugant sense pilota; estic content per això, i ara és important gaudir de la victòria però demà passar pàgina; la clau és la calma, i jugar amb el públic, que ens ha portat en volandes i ha aguantat els jugadors».