menu
Javi Múgica, experiència i tir per a la pintura del Nou Congost
Javi Múgica, experiència i tir per a la pintura del Nou Congost
Javi Múgica, experiència i tir per a la pintura del Nou Congost

Javi Múgica, experiència i tir per a la pintura del Nou Congost

L’ala-pivot de Lleó nodrirà d’experiència i precisió l’equip del Bages. Té 34 anys i fa 2,00m d’alçada. Signa per una temporada amb l’ICL Manresa. Després de 6 temporades jugant a diferents equips de la LEB Or Javi Múgica signa per l’ICL Manresa. El jugador lleonès és un “quatre” experimentat i amb bon tir exterior. Un …

Sábado 29 de Julio de 2017 a las 19:31

L’ala-pivot de Lleó nodrirà d’experiència i precisió l’equip del Bages. Té 34 anys i fa 2,00m d’alçada. Signa per una temporada amb l’ICL Manresa.

Després de 6 temporades jugant a diferents equips de la LEB Or Javi Múgica signa per l’ICL Manresa. El jugador lleonès és un “quatre” experimentat i amb bon tir exterior. Un especialista de la categoria que ja ha estat en equips com el León, l’Ourense, el Huesca i el Lleida. En la darrera temporada ha fet una mitjana de 10,7 punts i 6,3 rebots, amb un 36% d’encert des del triple.

Javier Múgica Seco (nascut a Lleó el 25 de març del 1983) arriba a l’ICL Manresa per donar experiència a la categoria i qualitat a la pintura. Es tracta d’un ala-pivot amb habilitat per al tir, que en la darrera temporada ha tingut un bon encert des de més enllà dels 6,75. En el seu darrer any a la LEB Or, ha estat un dels homes importants al seu equip, el Marín Peixegalego, amb més de 31 minuts jugats, 10,7 punts, 6,3 rebots i 1,9 assistències.

Així valora Román Montañez, Director Esportiu de l’ICL Manresa, el fitxatge de Múgica: “un jugador amb experiència a la lliga, que juga de fora a dins bé, i que té un tir exterior que el fa perillós; amb aquest tir fa que a més prengui bones decisions per passar un cop posa la pilota a terra; pot rebotejar, passa bé la bola i és important tenir algú com ell i amb el coneixement de la lliga que té ell”.

El jugador, per la seva banda, ha explicat després del seu fitxatge que “és un honor per mi portar la samarreta d’un club històric del nostre bàsquet, campió de l’ACB i la Copa del Rei, i ser a un lloc on han desenvolupat la seva carrera grans jugadoras al llarg de la història. Espero donar el millor de mi mateix i aportar tot el que pugui per aconseguir que aquest equip torni on ha de ser per afició, història… que no és un altre lloc que l’ACB”.

Trajectòria de Javi Múgica
2010-12 – Baloncesto León
2012-13 – Ourense Baloncesto
2013-14 – Peñas Huesca
2014-15 – Actel Força Lleida
2015-16 – Worcester Wolves (Regne Unit)
2016-17 – Marín Peixegalego