Nova victòria de mèrit a domicili del BAXI Manresa sobre el Múrcia

L’equip del Bages derrota per 79 a 84 l’UCAM Murcia amb un Alex Renfroe estelar (28 punts i 32 de valoració), i ja suma la tercera victòria per equilibrar el balanç de nou (3-3).

Dissabte 27 de Octubre de 2018 a les 19:57

79 UCAM Murcia | Kloof 4, Doyle 32, Soko 12, Rojas 3 i Tumba 6; Durán, Urtasun, Rudez 9, Oleson 5, Cate 2, Delía i Booker 6.

84 BAXI Manresa | Renfroe 28, Toolson 6, Tomàs 5, Vene 3 i Lalanne 7; Jou, Lundberg 6, Sakho 10, Gintvainis 7, Dragovic, Doellman i Muñoz 12.

Parcials: 22-17, 12-25; 22-19 i 23-23.

Una altra victòria, una altra a fora de casa. Tercer partit lluny del Congost, i tercer guanyat per l’equip de Joan Peñarroya. Molt bon partit dels del Bages a Múrcia, on van derrotar un equip de competició europea amb 40 minuts sòlids, i un Alex Renfroe inspiradíssim, 28 punts i 7 assistències. Important l’aportació de tots els jugadors, també de Muñoz amb 12 punts i Sakho, amb 10.

El partit començava amb intercanvi de cistelles a banda i banda, i Renfroe començava a entonar-se des de la línia de triple, jutament amb Pere Tomàs. Llavors, els locals obrien un forat de 8 punts que intentarien reduir Sakho i Lundberg amb Gintvainis, que sortint de la banqueta organitzaven un parell de contraatacs. Un 2 més 1 del danès tancava el primer parcial, 22-17.

En el segon període el BAXI Manresa trobava la inspiració que havia faltat en el primer quart, amb Lundberg i Gintvainis anotant des de la llarga distància. Un triple de Muñoz posava de nou els visitants per davant, i Renfroe robava per penjar-se de l’anella en el 34-39, i repetia des del triple. A la mitja part, 8 punts de marge pel Manresa.

Sortint dels vestidors, mals minuts del BAXI Manresa, que veia com el rival remuntava i es posava per davant. Tocaria remar de nou, i Álvaro es destapava amb un triple a 6:30 d’acabar el 3r quart. Un triple de Lalanne i una pilota robada col·locava per davant els del Bages, i seria Renfroe qui, de nou, al final del període, posaria distància (56-61).

En el tercer període, bon control del BAXI Manresa, que va saber aguantar la pressió als minuts finals. Costava anotar en alguns moments, però Toolson i Vene trobàven l’anella per mantenir l’equip al davant. Els tirs lliures i les pauses finals deixaven el marcador definitiu 79-84.

Joan Peñarroya, a la sala de premsa, deia que «estem molt contents pel resultat final i la victòria; no hem començat bé, amb un ritme equivocat tant en davant com en defensa, poca força defensiva on Murcia s’ha trobat més còmode; llavors hem entès cap on havia d’anar el nostre joc, incrementant transicions; Doyle ens ha anotat 12 punts en menys de 2 minuts i ens ha descol·locat, però ens hem recuperat; al final hem hagut de guanyar el partit diverses vegades».