menu
Bahcesehir: grans noms i una absència sensible
Bahcesehir: grans noms i una absència sensible
Bahcesehir: grans noms i una absència sensible

Bahcesehir: grans noms i una absència sensible

Els turcs compten amb cares conegudes pels aficionats de la Lliga Endesa però no podran comptar amb el seu jugador més ben valorat, Jerry Boutsiele

Dimarts 14 de Febrer de 2023 a les 11:48

El BAXI Manresa jugarà el seu tercer partit de la segona fase de la Basketball Champions League, i com en els anteriors ho farà com a local. Aquest dimecres 15 de febrer a partir de les 21:00 el Nou Congost rebrà el Bahcesehir College turc, en un matx de la quarta jornada que s'ha avançat degut als canvis d'horaris provocats pel terratrèmol de Síria i Turquia.

El conjunt d'Istanbul és el cuer del grup J amb un balanç de cap victòria i dues derrotes, ja que va caure en les seves visites a les pistes del Telekom Baskets Bonn alemany (74-68) i del Rytas Vilnius lituà (95-88). No obstant, els turcs compten amb un equip ple d'homes experimentats i coneguts pels aficionats de la Lliga Endesa i l'Eurolliga. Un d'ells és l'aler eslovè Jaka Blazic, que va militar a la Lliga Endesa del 2015 al 2019, a les files del Baskonia, MoraBanc Andorra i Barça respectivament. El segon és l'ala-pivot nord-americà James Gist, un jugador amb una llarga trajectòria a la màxima competició europea (sobretot a les files del Panathinaikos) i que també va passar per l'Unicaja el 2012. També va militar a l'equip malagueny l'escorta Jamar Smith, en el seu cas del 2015 al 2017. Smith, amb 14,7 punts de mitjana, és el segon màxim anotador de l'equip, només per darrere d'un Jerry Boutsiele que no podrà disputar el partit per lesió. Finalment, els turcs han incorporat recentment a Conor Morgan, que va jugar al Joventut del 2018 al 2021 i a l'Andorra el curs 2021-2022.

El Bahcesehir College serà el novè equip turc que visitarà el Nou Congost. Fins ara, el balanç és prou positiu per als bagencs, que s'han endut set victòries (Galatasaray, Tofas Bursa en dues ocasions, Fenerbahce, Turk Telekom, Pinar Karsiyaka i Darussafaka) i només han encaixat dues derrotes (Ulker i Efes).