menu
El nostre exjugador Sergi Vidal s'acomiada del bàsquet a la seu de l'ACB
El nostre exjugador Sergi Vidal s'acomiada del bàsquet a la seu de l'ACB
El nostre exjugador Sergi Vidal s'acomiada del bàsquet a la seu de l'ACB

El nostre exjugador Sergi Vidal s'acomiada del bàsquet a la seu de l'ACB

L'aler, que va ser a Manresa aquesta temporada, va estar rodejat d'excompanys i representants de la família del bàsquet

Dimecres 26 de Febrer de 2020 a les 10:26

La acb ha rendit aquest dimarts homenatge a Sergi Vidal, novè jugador amb més partits en la història de l'associació. Envoltat de excompanys i de representants de la família de l'bàsquet, l'aler s'ha acomiadat de l'bàsquet en actiu a la seu de la acb a Barcelona.

El ja exjugador va militar en vuit equips diferents de la competició: Joventut, Baskonia, Reial Madrid, Guipúscoa Basket, Unicaja, Lugo, Fuenlabrada i Manresa, a més d'haver estat internacional absolut amb Espanya. En aquesta dilatada carrera Vidal va disputar 641 partits i va anotar més de 4.000 punts, guanyant dos títols de lliga, quatre de Copa d'el Rei i altres quatre de la Supercopa. En total, 10 títols nacionals.

L'acte ha arrencat amb unes paraules d'Antonio Martín, president de la acb, que ha assenyalat que "Sergi Vidal representa molt per a la competició i el bàsquet espanyol. Poca gent pot dir que hagi guanyat Lliga, Copa i Supercopa, però més enllà d'això el que em queda d'ell és un jugador que deixa una empremta, que té un segell i una identitat". Així, el president afegeix que "és un dels jugadors que admiro: els que gaudeixen competint".

Després d'ell ha pres la paraula el seu inseparable amic, l'exjugador Albert Miralles, que ha recordat "quan vam començar al Joventut, ens vam conèixer amb 13 anys i va ser com un amor a primera vista: als nostres fills els diem 'vés a jugar a bàsquet i fes amics 'i ha estat precisament això, va ser l'inici de 35 anys d'amistat. Conèixer en Sergi ha estat una de les coses més boniques que m'ha deixat el bàsquet ". Miralles ha destacat que "quan començàvem molta gent pensava que no podia arribar perquè no defensava, era un anotador compulsiu: a Vitòria va passar de ser un referent en atac a ser un dels millors defensors de la lliga, convertint-se en un referent fent el que no feien els altres".

Després d'ells ha arribat l'emotiu moment en el que el propi Sergi Vidal, "durant tota la meva carrera he intentat ser un jugador amb passió. El primer és donar les gràcies a tots, a l'acb, a la meva família i als meus amics".

"Quan vaig començar no sabia si arribaria a ser jugador professional, després si podria mantenir-me, si podria guanyar un títol, si arribaria a la selecció... sempre m'he anat posant reptes i quan ho aconsegueixes, són instants molt especials. Si tot això ho haguessis viscut només no tindrien tant valor, quan ho vius amb els teus companys, això és inigualable", afegeix el ja exjugador.

Per tancar aquest emotiu acte Antonio Martín ha lliurat una placa commemorativa al jugador, així com el Joventut, que de la mà del seu president Juan Antonio Morales, ha volgut regalar al jugador una samarreta.