Treballada victòria de l’ICL Manresa a la Corunya (66-74)

Els del Bages derroten a domicili per 66 a 74 el sisè classificat, amb una gran actuació de Nacho Martín (20 punts) i de Lundberg (15 punts) especialment en els darrers minuts. 66 Leyma Coruña | Hernández 3, Gilling 9, Monaghan 15 Flis 8 i Olmos 11; Ferreiro 1, Sanz, Cooney 8, Torres, Sonseca 7, …

Diumenge 25 de Març de 2018 a les 19:24

Els del Bages derroten a domicili per 66 a 74 el sisè classificat, amb una gran actuació de Nacho Martín (20 punts) i de Lundberg (15 punts) especialment en els darrers minuts.

66 Leyma Coruña | Hernández 3, Gilling 9, Monaghan 15 Flis 8 i Olmos 11; Ferreiro 1, Sanz, Cooney 8, Torres, Sonseca 7, Chuku 4 i Abia.

74 ICL Manresa | Costa 6, Lundberg 15, Hamilton 10, Martín 20 i Trias 11; Sakho 6, Brià, Garcia 3, Allen 2, Muñoz 1 i Mazaira.

Parcials: 12-17, 19-18; 19-12 i 16-27.

L’ICL Manresa va haver de suar de valent i treballar per endur-se la victòria de la pista del Leyma Coruña. Fins als darrers segons del partit no es va poder assegutat el partit, que va ser igualat de principi a fi, tot i que amb avantatges pels dos equips. Nacho Martín va ser el puntal anotador amb 20 punts, i Lundberg amb 15 va tenir grans moments.

Va tocar treballar de valent, ja des de l’inici. Hamilton i Costa començaven anotant de 2 i 3 punts. La inspiració de Nacho Martín amb 3 triples posava el 9:17 quan encara quedaven 4 minuts per acabar el quart. Els gallecs retallaven abans del primer descans i s’acostaven a 5 punts.

Dani Garcia entrava en la direcció de l’equip per donar alternativa a Costa. No entraven els llançaments en un inici erràtic, però un alley-hoop completat per Sakho i un triple de Lundberg reanimava l’equip. Els locals després aconseguien un bon parcial per capgirar el marcador per primer cop, però Dani Garcia al límit anotava un triple que donava avantatge de nou i al descans el Manresa tenia una renda de 4 punts.

Després de passar pels vestidors, Nacho Martín seguia a la banqueta amb 3 faltes comeses a la primera meitat. Costa anotava la primera cistella al contraatac, i tot i que semblava que es podia obrir forat, vindrien llavors els pitjors minuts per a l’ICL Manresa. Un parcial favorable al Leyma Coruña de 16 a 0 provocava que els locals s’escapéssin a 8 punts. Un triple de Lundberg trencava la mala ratxa i engegava la remuntada final.

En els darrers 10 minuts els manresans sortien per darrere. Calia recuperar 3 punts, i era Sakho qui anotava primer, però els locals aguantaven al capdavant. Hamilton acostava el Manresa amb un triple, i Lundberg retornava l’avantatge amb una safata. Minuts importants del danès, que aguantava la pressió dels locals amb un 2 més 1 convertit que donava aire. En els darrers minuts va ser fonamental la defensa i la lluita de Hamilton, i les solucions ofensives que van oferir Nacho Martín i Jordi Trias.

Aleix Duran, a la sala de premsa, declarava que «ha estat un partit com ens esperàvem, amb un equip que sap com i quan cal jugar dur; veníem preparats, però hi ha hagut moments en què es ha passat el mateix; hem estat més madurs que en el partit de la primera volta, i hem gestionat força bé els darrers minuts; estem molt contents perquè ha estat una setmana dura per les lesions».