L’ICL Manresa cau a l’Hospitalet en un partit amb poc encert

Un equip local extramotivat i encertat derrota els del Bages, que depenen dels bàsquet average per poder ser a la Final de la Lliga Catalana LEB. 71 Torrons Vicens CB l’Hospitalet | Guia 2, San Epifanio 20, Cheda 6 i Kody 6; Bassas 6, Solà, Rodríguez 9, Rodríguez, Schmidt 10. 58 ICL Manresa …

Dimarts 5 de Setembre de 2017 a les 23:59

Un equip local extramotivat i encertat derrota els del Bages, que depenen dels bàsquet average per poder ser a la Final de la Lliga Catalana LEB.

71 Torrons Vicens CB l’Hospitalet | Guia 2, San Epifanio 20, Cheda 6 i Kody 6; Bassas 6, Solà, Rodríguez 9, Rodríguez, Schmidt 10.

58 ICL Manresa | Costa 11, Muñoz 6, Lundberg 1, Hamilton 8, Trias 18; Mugica, Bebo 2, Sakho 2, Allen 3, Gintvainis 2, Òrrit i Oliva.

Parcials: 14-13, 17-18, 21-14 i 19-13.

El primer partit oficial de la pretemporada, el de Lliga Catalana davant l’Hospitalet, va acabar amb derrota per a l’ICL Manresa. Els d’Aleix Duran no van poder combatre l’encert, sobretot des del triple (45% contra 19%). Trias va aconseguir anotar 18 punts i Costa 11. Ara els vermells depenen de l’average que s’obtingui en els partits del CB l’Hospitalet i el FC Barcelona B, i evidentment, de guanyar a casa els blaugrana.

El partit començava sent un presagi del que acabaria passant: els de l’Hospitalet molt encertats, i l’ICL Manresa intentant respondre, sense massa encert, i amb la pintura col·lapsada de defensors. Hamilton debutava en el cinc inicial, i va demostrar lluita. No entrava cap triple fins el primer de Mugica, però els visitants competien i anaven per davant amb cistelles treballades sota l’anella. Abans d’acabar els primers 10 minuts, però, els locals ja capgiraven el marcador (14-13).

El segon quart va ser igualat, i va començar el festival de faltes en atac contra l’ICL Manresa, que van arribar a 8 al final del partit. San Epifanio, de l’Hospitalet, llançava i anotava de 3, i Trias sostenia el Manresa des de sota. Bebo també va tenir els seus minuts i va anotar dos tirs lliures.

Aleix Duran va haver de parar, en el tercer quart, el partit quan s’havien disputat 2 minuts i pocs segons. L’encert local obria una escletxa, i l’ICL Manresa seguia amb dificultats en atac, però ara a més amb badades defensives. Costa encertava des dels 6,75 i deixava el 41-36, però llavors els locals s’escaparien a 10 punts. A les portes de la recta final, bon contraatac de Muñoz i el resultat que quedava 52-45.

El triple de Noah Allen, el seu únic encert, posava a 4 punts els de Manresa. Però, com cada vegada que s’acostava l’ICL, responia l’encert local. Un triple per tauler de l’Hospitalet a 3:30 pel final, i un 3 més 1, donaven ales als del Llobregat. Ja restava poc, i els jugadors del Bages tenien poca energia i moral. Al final, derrota per 13 punts, 71-58.

Aleix Duran destacava al final del partit que «hem començat una mica tous, al seu ritme, i a un partit a ritme lent; equivocadament ens hem adaptat a aquest ritme; ens permetien tirs oberts, els hem fallat, però hem mantingut el nivell a darrere; a la segona part hem seguit sense ficar però això ja ens ha afectat, i hem fallat en coses senzilles; ja no estàvem pensant en el que estàvem fent, sinó amb l’encert i l’arbitratge».