L’ICL Manresa passa a semifinals amb patiment i un Congost imparable

Iffe Lundberg amb 31 punts condueix els del Bages a la victòria en un partit amb un final emocionant en què el pavelló ha vibrat com mai.

Dimarts 15 de Maig de 2018 a les 23:07

71 ICL Manresa | Costa, Lundberg 31, Muñoz 6, Martín 5 i Trias 11; Hamiton 7, Jou, Sakho 5, Garcia, Allen, Mazaira i Gintvainis 6.

68 Leyma Coruña | Monaghan 22, Cooney 19, Abia 2, Flis 9, Olmos 6; Ferreiro 3, Sanz, Hernández 2, Torres, Hernández-Sonseca, Chuku 5 i Gilling.

Parcials: 16-14, 10-11; 23-17 i 22-26.

Partit intensíssim i vibrant en un Nou Congost on s’empeny l’equip d’una manera increïble. L’ICL Manresa s’ha classificat per les semifinals del play-off d’ascens LEB Or amb un grandiós partit de Lundberg, que ha explotat en aquest darrer partit amb 31 punts, 7 rebots i 34 de valoració. Trias ha fet 11 punts i Hamilton, 7. El Palencia espera a les semifinals.

Intecanvi de cistelles inicials i molts nervis sobre el parquet, que no marxarien fins a la botzina final. Un triple de Martín posava el 9-4, i més tard Lundberg començava el seu festival anotador amb el 13-9. Cap equip es desmarcaria, però, i acabava el primer període pràcticament empatat. Les cistelles anaven cares.

En el segon període, quan semblava que l’ICL Manresa podia tornar a distanciar-se, arribava un triple dels visitants, que es situaven a una cistella. Iffe s’inspirava per córrer i penjar-se de l’anella en dues ocasions, i el Congost l’aclamava. Els vermells aguantaven una renda mínima a la mitja part, en uns minuts finals de desencert.

Després del descans, capgiraven el marcador els gallecs amb un triple, al qual responia Gintvainis de la mateixa manera. Dues errades i una falta posaven els de la Corunya per sobre 29-34. Trias entrava en acció i anotava des de sota, i des dels tirs lliures. Un altre “moment Lundberg” amb dos triples i un 2 més 1 donaven avantatge, però els visitants no es rendien i trobaven encert per seguir en el partit. 7 punts d’avantatge abans del darrer quart.

La recta final va estar plena d’emoció. En els primers compassos Sakho i Lundberg semblava que podien posar una distància còmoda, però els visitants s’acostaven a 6 punts amb els triples dels seus exteriors. Hamilton anotava un triple balsàmic a 4 minuts pel final, i a partir d’aquí arribava la guerra de nervis, de tirs lliures, i de triples inverosímils dels visitants. El rebot defensiu va ser clau, i Lundberg posava l’equip a 4 punts però un triple per tauler donava esperances al Leyma Coruña. Trias rebia falta i tancava el partit, des dels tirs lliures.