L’ICL Manresa ensopega en un mal partit a Logronyo

Els vermells cauen per 73 a 61 a la pista del CB Clavijo i perden pistonada respecte el líder. Joc pobre a la pista del cuer, amb només Costa i Martín passant dels 10 punts. 73 CB Clavijo | Coggins 7, Adala 6, Cabot 13, Yates 16 i Quintela 9; William, Bravo, Roland, Bieshaar …

Dissabte 17 de Març de 2018 a les 00:13

Els vermells cauen per 73 a 61 a la pista del CB Clavijo i perden pistonada respecte el líder. Joc pobre a la pista del cuer, amb només Costa i Martín passant dels 10 punts.

73 CB Clavijo | Coggins 7, Adala 6, Cabot 13, Yates 16 i Quintela 9; William, Bravo, Roland, Bieshaar 4, Martínez, Phillip 18.

61 ICL Manresa | Costa 12, Lundberg 2, Allen 7, Martín 12 i Trias 7; Hamilton 4, Sakho 5, Brià, García 2, Muñoz i Gitvainis 10.

Parcials: 21-17, 11-20; 25-16 i 16-8.

L’ICL Manresa va pagar el fet de no començar bé, i no reaccionar a la pista del cuer. Els del Bages van caure per 12 punts de diferència davant el CB Clavijo que, per altra banda, va plantejar un bon partit. Només Costa i Martín, juntament amb Gintvainis, van arribar als 10 punts. Poca pólvora i un mal partit que allunya el liderat que fa 2 dies assetjava l’ICL Manresa.

Inici igualat i primera cistella de l’ICL Manresa. Començaven els errors en atac i les imprecisions que els bagencs pagarien cares, i s’avançaven els locals tot i que l’equip es refeia amb dos triples de Martín i empatava el partit a 12. Un triple d’Allen posava per davant els vermells, però l’empenta dels locals els posava per davant després dels primers 10 minuts, 21-17.

En el segon quart, reacció de l’ICL Manresa que es posava les piles en defensa i deixava el CB CLavijo amb 11 punts. Un 2 més 1 de Sakho, una safata del congolès i un triple posterior de Gintvainis obrien un petit forat, que més tard eixamplaria el propi gintvainis i una safata del mataroní Dani Garcia. Al descans, 6 punts d’avantatge.

Després del pas pels vestidors, reacció local, que anotaven des de totes les distàncies, mentre el Manresa quedava encallat. Un triple de Costa mantenia per davant els d’Aleix Duran, però un 2 més 1 dels locals i els tirs lliures que van saber buscar els de la Rioja els posaven 7 per sobre. Havien capgirat el partit.

L’ICL Manresa havia de remuntar aquesta distància, però en el darrer quart només es van anotar 8 punts. Joc travat, cistelles al límit i bona administració de l’avantatge del Clavijo, que va beneficiar-se de les pèrdues i els errors manresans, que es van accentuar en el tram final del partit fins que no hi va haver res a fer. Un triple de Costa donava esperances, però ja restava massa poc, i els locals van trobar forats en defensa, i van capturar 17 rebots més que els manresans, fet que va marcar tot el partit.

Aleix Duran, a la sala de premsa, reconeixia que “cal felicitar el Clavijo, perquè ha fet un molt bon partit, bon plantejament i cal reconèixer-ho; han estat amb més desig i energia, i és just dir-ho; el meu repte aquesta setmana era mentenir el to i tensió competitiva que va culminar l’altre dia en el partit contra el Breogán, i és evident que no ho he aconseguit; era important mantenir la humiltat, respectar cada jugador, jugar al 100%, i guanyar cada rebot, no perdre pilotes… Ells han atacat 21 vegades més que nosaltres, i estic molt decepcionat amb la meva capacitat de convèncer l’equip per mantenir aquest to; l’equip no ha estat de traslladar l’ambició màxima que hauria de tenir sobre la pista”.