L’ICL Manresa derrota i s’acosta al líder en un Nou Congost imparable

Victòria dels manresans per 90 a 78 en un pavelló ple de gom a gom i amb un gran ambient. Nacho Martín amb 19 punts i Jordi Trias i Gintvainis amb 15 han estat els més encertats. 90 ICL Manresa | Gintvainis 15, Lundberg 8, Allen 6, ;artín 19 i Trias 15; Hamilton 3, …

Diumenge 11 de Març de 2018 a les 22:45

Victòria dels manresans per 90 a 78 en un pavelló ple de gom a gom i amb un gran ambient. Nacho Martín amb 19 punts i Jordi Trias i Gintvainis amb 15 han estat els més encertats.

90 ICL Manresa | Gintvainis 15, Lundberg 8, Allen 6, ;artín 19 i Trias 15; Hamilton 3, Sakho 9, Garcia, Costa 5, Muñoz 10.

78 Cafés Candelas Breogán | Úriz 9, Löfberg 10, Arco 3, Rubio 12 i Sulejmanovic 4; Cebular 2, Fuzaro 13, Díaz 15, Stainbrook, Quintela i Demetrio 10.

Parcials: 21-15, 22-15, 26-20 i 21-28.

Partidàs i victòria sobre el líder al Nou Congost. Ambient espectacular com feia anys que no es veia al pavelló manresà. L’ICL Manresa va aconseguit superar per 12 punts el tot-poderós líder de la LEB Or, i ja és a només a una victòria del primer classificat. Naho Martín va ser el puntal anotador dels locals, amb 19 punts, i Trias i Gintvainis en van anotar 15 cadascun.

L’ICL Manresa sortia endollat des d’un bon inici, amb una primera cistella de Gintvainis que estrenava el pmarcador. Parcial de 4-0 igualat pels visitants, però que amb un triple de Noah Allen després de dues safates dels pivots posava l’11-4. Amb el 13-5 demanaven minut els visitants, i Hamilton, amb un altre encert exterior, donava ja 9 punts d’avantatge. Llavors intentaven compensar els visitants amb encert, però acabava amb 6 punts d’avantatge el Manresa el primer quart.

El segon període seria pràcticament calcat en quant a resultat. Molta duresa defensiva, i cistelles treballades dels locals, que anaven empesos pel públic. Arribava a 4:40 pel descans un avantatge de 15 punts amb el 35-20, i Costa responia els triples visitants de la mateixa manera. A la mitja part, 15 punts d’avantatge que permetien els d’Aleix Duran somiar amb aconseguir el bàsquet average, de 17 punts favorable als gallecs.

L’avantatge creixeria encara més després d’haver-se jugat el tercer període, i més després d’un 2 més 1 de Trias a l’inici. El triple de Nacho Martín posava els manresans ja a 16 punts, i la diferència es mantenia al voltant dels 15 punts en una fase molt travada per les faltes personals. Un triple de Gintvainis donava el més 20, i hi havia 19 punts de diferència en acabar el quart.

Un triple de Trias a l’inici dels darrers 10 minuts feien pensar que seria còmode, però els visitants van arremangar-se per salvar l’average. Els jugadors de l’ICL Manresa estaven carregats de faltes, i després d’un triple de Muñoz i la cinquena falta de Lundberg, que acabava d’anotar també de 3, un bon parcial visitant va frenar la pallissa, tot i que la victòria no va perillar en cap moment per a l’ICL Manresa, que va viure una gran nit.

Aleix Duran, a la sala de premsa, destacava que «teníem clar que havíem de fer un bon inici, a més això ja era una assignatura pendent dels darrers partits; la bona sortida ha sigut clau, perquè a ells els ha deixat una mica atordits; hem tingut més ganes que ordre, però trèiem bons tirs; hem baixat molt els seus percentatges de tir; sabíem a la mitja part que 13 punts no eren res; anàvem justos d’energia per la baixa del Guillem, i hem fet rotacions que ens han funcionat bé; en el tram final hem anotat en mals atacs i el partit ha quedat trencat quan s’han posat a 9 però hem anotat de nou; el que hem viscut avui al Congost feia molts anys que no ho vivíem, ha estat impressionant, és el que volíem aconseguir i els hem pogut regalar una victòria».