L’ICL Manresa aprova amb bona nota i comença a seduir al Bages

Primer partit de la pretemporada acabat amb victòria davant l’Actel Força Lleida per 73-63. Lundberg, Muñoz i Mugica, els homes més destacats del quadre d’Aleix Duran. 73 ICL Manresa | Costa 3, Lundberg 16, Muñoz 9, Mugica 16, Trias 15; Efambe, Khalaf, Sakho, Brià 2, Allen 5, Mazaira 5 i Gintvainis 2. 63 …

Dimecres 30 de Agost de 2017 a les 00:20

Primer partit de la pretemporada acabat amb victòria davant l’Actel Força Lleida per 73-63. Lundberg, Muñoz i Mugica, els homes més destacats del quadre d’Aleix Duran.

73 ICL Manresa | Costa 3, Lundberg 16, Muñoz 9, Mugica 16, Trias 15; Efambe, Khalaf, Sakho, Brià 2, Allen 5, Mazaira 5 i Gintvainis 2.

63 Actel Força Lleida | Ogungbeni 5, Bergadà 3, Mbaye 15, Méndez 6, Lafuente, Elvira, Rubín de Celis 2, Sutina, Karena 10, Djukanovic 10, Artus 3, Cuéllar 6 i Feliu 3.

Parcials: 21-14, 18-19; 14-20 i 20-10.

El pavelló d’Artés presentava un ple absolut d’afició bagenca -uns 500 aficionats- per veure el primer amistós de la pretemporada. L’ICL Manresa va començar la nova etapa il·lusionant els seus aficionats i derrotant els lleidatans per 10 punts, amb una gran actuació de conjunt en què van destacar el danès Gabriel Lundberg, el català Jordi Trias i els espanyols Javi Mugica i Álvaro Muñoz.

El partit va començar amb encert triple visitant, però també amb remuntada immediata de l’ICL Manresa, que no es va deixar intimidar. Lundberg ja va anotar de pràcticament totes les maneres en el primer període, i uns molt bons minuts deixaven el 16-9 favorable a 3:00 de l’acabament del primer quart. Una bona cistella de Mugica tancava els primers 10 minuts amb 21-14 al marcador.

El segon quart començava amb rotacions i l’entrada de joves com Bebo i Nil Brià a l’inicial. Entrava llavors també en acció Álvaro Muñoz, que anotava des del triple. Trias anotava però també assistia per Mugica, molt actiu amb pilota i sense. L’avantatge reduïa a la mitja part, i l’ICL Manresa guanyava per 6 punts.

Després del pas per vestidors, molta més defensa intensa a les dues bandes, i el Lleida que s’acostava a només un punt. Un triple de Muñoz posava terra pel mig, però abans de la darrera pausa en el partit els lleidatans, amb el manresà Miki Feliu a les seves files, empataven a les portes del darrer període.

El darrer quart va començar també amb duresa, que va portar els pivots a la línia de tirs lliures sovint. Jordi Trias va sumar, i els triples d’Alex Mazaira, Javi Mugica i Álvaro Muñoz van sentenciar el partit. El resultat final va fer content el públic, uns 500 aficionats, majoritàriament bagencs i manresans, que omplien el pavelló municipal.

Aleix Duran, després del partit, explicava a la premsa que «havíem marcat uns objectius molt clars: demostrar il·lusió i ambició, que és el que vam prometre; calia tenir il·lusió per fer bé les poques coses que havíem preparat, i ambició; hem complert els objectius; els jugadors han ensenyat què pot fer bé, i penso que a nivell de creixement és molt bo; havíem demanat també molta activitat de mans a darrere, i ho hem fet, estic content; crec que la gent tenia ganes de veure l’equip, i ha aprofitat que era a prop per recolzar-nos».