L’ICL Manresa es queda a les portes de guanyar la Copa Princesa

Derrota dels bagencs per 90 a 86 en un partit que va començar malament, però que els d’Aleix Duran van remuntar fins a tenir una pilota decisiva. Trias amb 16 punts i Martín amb 14 van ser els màxims anotadors. 90 Cafés Candelas Breogán | Uriz 23, Lofberg 11, Diaz 8, Rubio 12, Demetrio 11; …

Sunday 4 of February of 2018 at 00:57

90 Cafés Candelas Breogán | Uriz 23, Lofberg 11, Diaz 8, Rubio 12, Demetrio 11; Fuzaro 3, Córdoba, Arco 9, Sulejmanovic, Stainbrook 10, Quintela 3.

86 ICL Manresa | Costa 11, Muñoz 12, Lundberg 8, Martín 14 i Trias 16; Hamilton, Jou 4, Sakho 4, García, Allen 7 i Gintvainis 10.

Parcials: 23-19, 32-14; 18-31 i 17-22

L’ICL Manresa va estar a una cistella d’aconseguir un miraculós títol. Els manresans van tenir una safata per forçar la pròrroga en els segons finals, però va sortir creu. Abans, una primera part en què el rival va ser clarament superior. En la segona, però, els homes d’Aleix Duran van demostrar orgull i lluita remuntant un partit quan semblava impossible. Trias (16 punts) i Martín van ser els màxims anotadors d’una final amb un ambient impressionant al Pazo dos Deportes de Lugo.

Nacho Martín responia amb un triple la primera cistella local i empatava el partit. Els visitants trobaven encert fins que Muñoz trencava la sequera amb una penetració, i seguia Martín amb un nou triple. La bona defensa i l’encert de Nacho Martín permetien mantenir-se en el partit, però s’enduien el primer parcial els locals després d’un triple de Jou i una safata d’Allen er 4 punts de diferència (23-19).

El segon període va ser molt dolent per als interessos de l’ICL Manresa, que veia com li anotaven 32 punts. Massa pèrdues i gran encert dels locals que es distanciarien a 22 punts. Nacho Martín va trobar cistella a pocs minuts d’acabar la primera meitat, i els tirs lliures permetien que el mal no anés a més.

La cara del partit va canviar ja en el tercer quart, quan començava anotant 2 cistelles Lundberg, i seguia Costa amb un triple. Els locals cometien faltes, i Costa tornava a trobar el triple, mentre Trias anotava a sota. Els locals cometien moltes faltes, i Jou rebia antiesportiva per anotar abans de la botzina del tercer quart.

En el darrer quart, més bons minuts de l’ICL Manresa, que va arribar-se a posar per davant en el marcador. Dos triples seguits de Muñoz a falta de 6:00 pel final posaven l’ICL Manresa a només 1 punt. S’esgotava la possessió del Breogán i Trias posava per davant els manresans (81-83). Només restaven 2:30 minuts. Però el miracle no va ser possible, tot i un triple al límit de Costa que posava de nou a 1 punt els manresans. No va entrar la safata final i va rubricar el marcador Rubio, amb tirs lliures.

Aleix Duran, a la sala de premsa, deia després del partit que “cal felicitar al Breogán per la gran temporada que està fent, pel títol; també cal felicitar i donar les gràcies als aficionats de Manresa que han vingut tant amb cotxe, bus com amb avió, perquè s’han deixat temps i diners, i és un gest impressionant; en quant al partit, hem arribat al final que volíem, però pel camí que volíem; no estic content per la manera com hem arribat a un final igualat, perquè la manera no és bona; no vull que l’equip pensi que podem començar els partits d’aquesta manera, deixant que el contrari marqui tots els aspectes del joc”.