L’ICL Manresa domina el TAU Castelló i obté una clara victòria

Destaquen els pivots Nacho Martín (26 punts, 30 de valoració) i Jordi Trias (12 punts i 20 de valoració), en una bona victòria amb clar domini manresà. 69 TAU Castelló | Faner 5, Ott 10, Rowley 7, JJ García 4 i Sabonis 5; Cain 11, Steinarsson 3, Bas 14, López, Gatell 10, García, Sabaté. …

Wednesday 24 of January of 2018 at 23:56

Destaquen els pivots Nacho Martín (26 punts, 30 de valoració) i Jordi Trias (12 punts i 20 de valoració), en una bona victòria amb clar domini manresà.

69 TAU Castelló | Faner 5, Ott 10, Rowley 7, JJ García 4 i Sabonis 5; Cain 11, Steinarsson 3, Bas 14, López, Gatell 10, García, Sabaté.

87 ICL Manresa | Costa 11, Allen 10, Muñoz 9, Hamilton i Sakho 4; Trias 12, Jou, Lundberg 6, Martín 26, García 3 i Gintvainis 6.

Parcials: 15-27, 20-27, 19-16 i 15-17.

L’ICL Manresa va respondre amb autoritat després de dues derrotes, i no va donar opcions al TAU Castelló a la Plana. Els pivots Martín i Trias van exhibir-se, ben acompanyats per un equip treballador en defensa. El de Valladolid va ser el més destacat amb 26 punts i 30 de valoració. Trias, per la seva banda, va anotar 12 punts i va arribar als 20 de valoració. Costa amb 11 punts i Allen amb 10, els van seguir.

El partit va començar amb un ICL Manresa treballador en defensa, que podia córrer en atac i aconseguia un parcial inicial d’1 a 14 que li permetria governar el partit amb autoritat des de l’inici. El partit havia començat amb uns 25 minuts de retard per culpa d’una averia en el marcador de possessió. Els primers punts eren de Sakho, inicial, i el primer triple de Costa obria forat. Esmaixada i un 2 més 1 feia demanar minut als locals. Muñoz anotava de 3, i se sumaven al festival triplista Allen i Gintvainis. Abans d’acabar el primer període, Martín també anotava de la llarga distància (15-27).

En el segon quart seguiria el festival anotador de l’ICL Manresa, en aquest cas amb els pivots com a protagonistes: Trias anotava en estàtic i en contraatac per fer estèrils les reaccions locals. Costa tornava a sumar de 3, i començava a estar llavors enratxat Nacho Martín, que anotaria de totes maneres. 19 punts d’avantatge a la mitja part.

Després del descans, a l’ICL Manresa li va costar anotar a l’inici del període, i els locals s’acostaven fins als 12 punts, però els triples d’Álvaro, Nacho i Jakis anul·laven qualsevol reacció i deixaven de nou un bon coixí suficient per no haver de patir en el darrer període.

En els darrers 10 minuts començaven amb una gran esmaixada local i un triple d’Álvaro Muñoz com a resposta. Gintvainis va veure com li assenyalaven una tècnica, i Nacho Martín seguia inspirat de cara a cistella. Gintvainis va veure com li assenyalaven una tècnica, i a les acaballes anotava el darrer triple el jove Dani García.

Aleix Duran deia a la roda de premsa que «penso que hem fet un partit molt complet des del principi; veníem de partits en els quals no havíem estat regulars, i avui ho hem fet; el nostre to defensiu ha estat millor, i hem pogut robar i córrer; a la segona part això ha canviat: per part d’ells hi ha hagut un canvi molt clar; l’equip ha estat fort mentalment, ha estat seriós i amb 10 jugadors sumant, crec que hem fet un dels partits més complets de la temporada».