L’encert del Melilla condemna l’ICL Manresa

Derrota per 69 a 77 en uns 9 darrers minuts fatídics en què els del Nou Congost van veure com el rival anotava 30 punts. 69 ICL Manresa | Costa 9, Lundberg 8, Allen 9, Hamilton 9 i Trias 6; Jou, Martín 14, Sakho 2, Muñoz 8 i Gintvainis 4. 77 Melilla Baloncesto …

Sunday 21 of January of 2018 at 22:04

Derrota per 69 a 77 en uns 9 darrers minuts fatídics en què els del Nou Congost van veure com el rival anotava 30 punts.

69 ICL Manresa | Costa 9, Lundberg 8, Allen 9, Hamilton 9 i Trias 6; Jou, Martín 14, Sakho 2, Muñoz 8 i Gintvainis 4.

77 Melilla Baloncesto | Servera 2, Lucas 6, Djuran, Almazan 6 i Guerra 13; Samb 9, Kapelan 16, Duran 14, Rodríguez 8, Rubio i Fall 3.

Parcials: 13-16, 22-16, 15-15 i 18-30.

Derrota de l’ICL Manresa al Nou Congost davant un Melilla Baloncesto que a través de l’encert en els darrers minuts va capgirar un partit que els manresans dominaven. Nacho Martín, que debutava, va ser el més encertat amb 14 punts, mentre que Hamilton, Allen Costa arribaven als 9.

El partit començava amb l’ICL Manresa concentrat en defensa, avortant les primeres jugades visitants, tot i que el primer llançament triple al límit del Melilla entraria. El partit tenia alternatives, però els visitants capturaven rebots ofensius que sumats a un parell de pèrdues locals els permetien distanciar-se (9-14). El marcador s’anivellaria una mica amb una jugada ràpida de Gintvainis i els tirs lliures de Muñoz.

El segon quart començava amb cistella de Martín, que s’estrenava amb l’ICL Manresa. Aquests van ser els millors minuts dels locals, que amb l’encert triple de Costa i un 2 més 1 de Nacho Martín es posaven per davant. Els d’Aleix Duran es mantindrien liderant el marcador amb dues safates de Hamilton i de Gintvainis.

Després del pas pels vestidors l’ICL Manresa seguia entonat i regnant en el marcador. S’aconseguien 8 punts de diferència que el Melilla neutralitzaria aprofitant el desencert dels locals. Una safata de Nacho Martín permetia l’ICL Manresa arribar amb una renda de 4 punts als darrers 10 minuts.

El darrer període va ser fatídic per als interessos del Bàsquet Manresa. Tot i una bona defensa inicial que culminava amb una esmaixada de Sakho, i un triple de Muñoz, l’encert dels visitants, primer amb un triple per tauler i de seguida empatant el partit amb una altra cistella de 3, complicava les coses. Hamilton anotava també des dels 6,75 però aquest seria l’últim cop que l’ICL Manresa aniria per davant. Els intents finals no van ser suficients, i el Melilla s’enduia la victòria.

Aleix Duran compareixia força enfadat a la roda de premsa, on deia que «està clar que hi ha hagut dos partits: un de 31 minuts i un de 9; en el primer partit hem competit de tu a tu davant un altre equip molt bo de la lliga, i hem tingut avantatge, però en el segon partit hem decidit deixar de defensar i permetre que a casa ens facin 30 punts amb un quart; si volem guanyar patint els partits, defensant-los, i tenint il·lusió com hem fet en la primera volta, passarem a ser un equip mitjà de la competició; hi ha coses de gestió de final de partit que es poden i s’han de fer millor, i això és responsabilitat de l’entrenador».