Victòria treballada en l’inici de lliga al Nou Congost

Victòria soferta al Nou Congost davant el Cáceres per 81 a 73 amb un ICL Manresa liderat per Costa (18 punts) Muñoz (16) i Lundberg (15). 81 ICL Manresa | Costa 18, Lundberg 15, Hamilton 6, Mugica 2 i Trias 10; Jou, Sakho 2, García, Allen 9, i Gintvainis 3. 73 Cáceres Patrimonio …

Dissabte 30 de Setembre de 2017 a les 23:33

Victòria soferta al Nou Congost davant el Cáceres per 81 a 73 amb un ICL Manresa liderat per Costa (18 punts) Muñoz (16) i Lundberg (15).

81 ICL Manresa | Costa 18, Lundberg 15, Hamilton 6, Mugica 2 i Trias 10; Jou, Sakho 2, García, Allen 9, i Gintvainis 3.

73 Cáceres Patrimonio de la Humanidad | Olivier 1, Pérez 7, Grabauskas 9, Corrales, Jakstas 18, Keshinro 7, Rakocevic 4, Ward 16, Martínez i Parejo 11.

Parcials: 23-19, 9-17, 16-14 i 33-23

L’ICL Manresa ha aconseguit la primera victòria de la temporada, i no ha estat una victòria gens fàcil. Els homes d’Aleix Duran, ben liderats per Lluís Costa, sobretot al final, han pogut desempallegar-se del Cáceres per 9 punts de diferència, tot i que els visitants han anat per davant. Costa amb 18, Muñoz amb 16, i Lundberg amb 15 punts han estat els líders anotadors.

El partit començava amb els locals faltats de ritme, tot i que a l’inici hi va haver moltes alternatives en el marcador. El Manresa no acabava de rematar, i se n’anava 4 punts per sota al final dels primers 10 minuts.

En el segon quart va venir el pitjor moment dels del Bages, sobretot a l’inici. Es va perdre l’encert i s’erraven safates que semblaven a l’abast. Però l’equip no es descomposava i seguia treballant, per suavitzar la derrota abans del descans, sobretot des dels tirs lliures i l’encert de Hamilton.

Després de la mitja part, l’estampida manresana. Anotava 2 cistelles fàcils consecutives l’equip, i Lundberg repetia des del tripla per un parcial inicial de 7-0. Seguia la pressió i passava a dominar el partit el Manresa. Els visitants responien també amb encert i capgiraven de nou el marcador. Al final del tercer quart, 2 punts a sobre els visitants.

En la recta final emergia Noah Allen a l’inici amb una jugada de 2 més 1, i Álvaro Muñoz s’hi afegia amb un triple. Els locals aconseguien un petit coixí, però tindrien al rival a prop fins el darrer moment. El triple amb suspens d’Álvaro Muñoz a menys d’un minut pel final era una metàfora del que havia calgut patir.

Aleix Duran deia en la roda de premsa que «estic molt content perquè aquest era un partit no gens fàcil en cap aspecte, i tenia un escenari perillós, que és el que s’ha donat; havíem insistit en no fer un intercanvi de cistelles, i ha passat; hem deixat de ficat, i amb accions afortunades per ells ens han afectat i hem començat a fallar safates; fins i tot hem tingut sort amb el resultat a la mitja part; he, defensat de veritat al tercer quart i a partir d’aquí ens hem ficat al partit; ha aparegut el Congost, i això és el que volem que passi».